Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62397

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda


Lovrić, Tomislav
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda // Bilten razreda za tehničke znanosti, 3. (2000), 1; 12-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 62397 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda
(Trends in Food-Process Engineering Aimed at Improving Food Products Quality)

Autori
Lovrić, Tomislav

Izvornik
Bilten razreda za tehničke znanosti (1331-6818) 3. (2000), 1; 12-19

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Trendovi prehrambeno-procesnog inženjerstva; kakvoća
(Trends in Food-Process engineering; quality)

Sažetak
Razvoj kemijskog i u godinama nakon drugog svjetskog rata prehrambeno-procesnog inženjerstva snažno je utjecao na razvoj procesnih sustava pa i prehrambene industrije u cjelini. Usprkos naizgled relativno sporim demografskim, socioekonomskim i psihološkim promjenama, sve su uočljivi pomaci u poimanju značenja prehrane za zdravlje potrošača i općenito utjecaj na način življenja. Novi zahtjevi potrošača su uvjetovali daljnje napore na usavršavanju postojećih i iznalaženju novih, odnosno alternativnih procesnih rješenja usmjerenu na optimizaciju procesnih sustava prema što većoj učinkovitosti i fleksibilnosti uz minimalno oštećenje proizvoda, te prema dinamičnoj kontroli procesa usvajanjem koncepta TQM (Total Quality Menegment) i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) uz maksimalno uvažavanje ekoloških čimbenika.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Lovrić, Tomislav
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda // Bilten razreda za tehničke znanosti, 3. (2000), 1; 12-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Lovrić, T. (2000) Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda. Bilten razreda za tehničke znanosti, 3. (1), 12-19.
@article{article, author = {Lovri\'{c}, Tomislav}, year = {2000}, pages = {12-19}, keywords = {Trendovi prehrambeno-procesnog in\v{z}enjerstva, kakvo\'{c}a}, journal = {Bilten razreda za tehni\v{c}ke znanosti}, volume = {3.}, number = {1}, issn = {1331-6818}, title = {Trendovi u prehrambeno-procesnom in\v{z}enjerstvu u funkciji unaprje\djenja kakvo\'{c}e prehrambenih proizvoda}, keyword = {Trendovi prehrambeno-procesnog in\v{z}enjerstva, kakvo\'{c}a} }
@article{article, author = {Lovri\'{c}, Tomislav}, year = {2000}, pages = {12-19}, keywords = {Trends in Food-Process engineering, quality}, journal = {Bilten razreda za tehni\v{c}ke znanosti}, volume = {3.}, number = {1}, issn = {1331-6818}, title = {Trends in Food-Process Engineering Aimed at Improving Food Products Quality}, keyword = {Trends in Food-Process engineering, quality} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font