Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62380

Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije


Šimić, Ivanka
Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62380 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije
(Maltose number and bread production with new croatian wheat varieties from eastern Slavonia region)

Autori
Šimić, Ivanka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
21.12

Godina
1998

Stranica
58

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Neposredni voditelj
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
maltozni broj; probna pečenja; hrvatske sorte pšenica
(maltose number; bread production; croatian wheat varieties)

Sažetak
Pecivna svojstva brašna, odnosno pšenice, najviše ovise o udjelu i kakvoći glutena, procesu želatinizacije škroba i amilolitičkoj aktivnosti enzima pšenice. Cilj ovog rada bio je ispitati sposobnost stvaranja šećera maltoze iz škroba djelovanjem β -amilaze (odrediti maltoozni broj) 8 uzoraka novih hrvatskih sorti pšenica, te utvrditi povezanost pecivnih svojstava pojedinih sorti pšenica i maltoznog broja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Šimić, Ivanka
Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Šimić, I. (1998) 'Maltozni broj i pecivna kakvoća novih sorti pšenice s područja istočne Slavonije', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imi\'{c}, Ivanka}, year = {1998}, pages = {58}, keywords = {maltozni broj, probna pe\v{c}enja, hrvatske sorte p\v{s}enica}, title = {Maltozni broj i pecivna kakvo\'{c}a novih sorti p\v{s}enice s podru\v{c}ja isto\v{c}ne Slavonije}, keyword = {maltozni broj, probna pe\v{c}enja, hrvatske sorte p\v{s}enica}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imi\'{c}, Ivanka}, year = {1998}, pages = {58}, keywords = {maltose number, bread production, croatian wheat varieties}, title = {Maltose number and bread production with new croatian wheat varieties from eastern Slavonia region}, keyword = {maltose number, bread production, croatian wheat varieties}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font