Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62370

Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira


Penava, Tihomir
Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62370 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira
(Improvement of 'Tena' snacks sensoric quality with cheese aroma addition)

Autori
Penava, Tihomir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
17.12

Godina
1998

Stranica
53

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Neposredni voditelj
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
pšenično brašno; aroma sira; grickalice; senzorska kakvoća
(wheat flour; cheese aroma; snacks; sensoric quality)

Sažetak
Grickalice su vafel proizvodi predviđene za konzumiranje kao koktel grickalice. Cilj rada bio je popraviti okus i miris, te poboljšati senzorsku kakvoću "Tena" grickalica. Istraživanja su provedena primjenom različitih aroma sireva u različitim udjelima. Arome su dodavane u prvom dijelu istraživanja u tijesto prije pečenja, a u drugom su pečeni proizvodi premazivani aromom. Osima aroma sireva, istražena je i mogućnost primjene ribanog parmezana. Iz senzorskog ocjenjivanja vidljivo je da se tijekom termičke obrade gubi veliki dio arome sira, a na osnovi ukupno provedenih istraživanja može se preporučiti dodatak arome Blue chesse flavour D-OWM 60135. Ovu aromu treba primjeniti premazivanjem ohlađenog ispečenoh proizvoda aromom prethodno otopljenom u ulju u udjelu od 30%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Penava, Tihomir
Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Penava, T. (1998) 'Poboljšanje senzorske kakvoće "Tena" grickalica s dodatkom arome sira', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Penava, Tihomir}, year = {1998}, pages = {53}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aroma sira, grickalice, senzorska kakvo\'{c}a}, title = {Pobolj\v{s}anje senzorske kakvo\'{c}e "Tena" grickalica s dodatkom arome sira}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aroma sira, grickalice, senzorska kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Penava, Tihomir}, year = {1998}, pages = {53}, keywords = {wheat flour, cheese aroma, snacks, sensoric quality}, title = {Improvement of 'Tena' snacks sensoric quality with cheese aroma addition}, keyword = {wheat flour, cheese aroma, snacks, sensoric quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font