Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62269

Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa


Pirički, Željko
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 62269 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa
(Posibilities of application of electronic device "Carne-test III" in predicting cooled beef meat characteristics)

Autori
Pirički, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
1996

Stranica
57

Mentor
Petrak, Tomislav

Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
Impedancija; fazni kut; pH; temperatura
(Impedance; phase angle; pH value; temperature)

Sažetak
Srednje vrijednosti impedancije, faznog kuta i temperature pokazuju da se vrijednosti dobivene elektroničkim mjernim uređajem "CArne-test III" mogu primjeniti u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa. Impedancijska mjerenja kao i mjerenja faznog kuta pokazuju različite vrijednosti ovisno o anatomskim, fiziološkim i kemijskim osobitostima mišića. Da bi se povećala upotrebljivost ovog uređaja potrebno je nastaviti sa ovakvim istraživanjima kako bi se dobile standardne vrijednosti impedancije i faznog kuta za različite vrste i različite kvalitete mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058506

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pirički, Željko
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Pirički, Ž. (1996) 'Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Piri\v{c}ki, \v{Z}eljko}, year = {1996}, pages = {57}, keywords = {Impedancija, fazni kut, pH, temperatura}, title = {Mogu\'{c}nost primjene elektroni\v{c}kog mjerila and \#34;Carne-test III and \#34; u odre\djivanju osobitosti ohla\djenog gove\djeg mesa}, keyword = {Impedancija, fazni kut, pH, temperatura}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Piri\v{c}ki, \v{Z}eljko}, year = {1996}, pages = {57}, keywords = {Impedance, phase angle, pH value, temperature}, title = {Posibilities of application of electronic device and \#34;Carne-test III and \#34; in predicting cooled beef meat characteristics}, keyword = {Impedance, phase angle, pH value, temperature}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font