Pregled bibliografske jedinice broj: 62269
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62269 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnost primjene elektroničkog mjerila "Carne-test III" u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa
(Posibilities of application of electronic device "Carne-test III" in predicting cooled beef meat characteristics)
Autori
Pirički, Željko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.07
Godina
1996
Stranica
57
Mentor
Petrak, Tomislav
Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
Impedancija; fazni kut; pH; temperatura
(Impedance; phase angle; pH value; temperature)
Sažetak
Srednje vrijednosti impedancije, faznog kuta i temperature pokazuju da se vrijednosti dobivene elektroničkim mjernim uređajem "CArne-test III" mogu primjeniti u određivanju osobitosti ohlađenog goveđeg mesa. Impedancijska mjerenja kao i mjerenja faznog kuta pokazuju različite vrijednosti ovisno o anatomskim, fiziološkim i kemijskim osobitostima mišića. Da bi se povećala upotrebljivost ovog uređaja potrebno je nastaviti sa ovakvim istraživanjima kako bi se dobile standardne vrijednosti impedancije i faznog kuta za različite vrste i različite kvalitete mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058506
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)