Pregled bibliografske jedinice broj: 622411
Agroturizam u funkciji razvoja poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji – stanje i perspektive
Agroturizam u funkciji razvoja poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji – stanje i perspektive // Učenje za poduzetnišvo : zbornik radova / Tafra, Vitomir (ur.).
Novi Sad, 2012. str. 347-357 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 622411 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Agroturizam u funkciji razvoja poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji – stanje i perspektive
(Agrotourism as a function of development of entrepreneurship in Vukovar-Srijem County – current state and perspectives)
Autori
Guzovski, Marina ; Mrvica Mađarac, Sandra ; Stojanović, Slobodan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Učenje za poduzetnišvo : zbornik radova
/ Tafra, Vitomir - Novi Sad, 2012, 347-357
ISBN
978-86-6253-005-9
Skup
2. međunarodna konferencija o učenju za poduzetnišvo ICEL2
Mjesto i datum
Novi Sad, Srbija, 28.06.2012
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Agroturizam ; Vukovarsko-srijemska županija ; poduzetništvo ; obiteljska poljoprivredna domaćinstva
(Agrotourism ; Vukovar-Srijem County ; entrepreneurship ; agricultural households)
Sažetak
Sukladno trendovima na domaćem i svjetskom turističkom tržištu, u Vukovarsko-srijemskoj županiji moguć je razvoj agroturizma. Glavni aduti razvoja ove vrste turizma su autohtona sela u županiji, domaća hrana, prikaz tradicionalnog života na selu, bogata ruralna arhitektura, flora i fauna te veliki broj obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava. Iako je ovo još nerazvijen oblik turizma u ovoj županiji, uz određene smjernice razvoja, mogao bi postati jedan od važnih pokretača kvalitete života ruralnih područja. Razvoj agroturizma nije kompliciran poduzetnički pothvat i lagan je za realizaciju budući da ovakav oblik turizma nema potrebu za izgradnjom novih receptivnih kapaciteta, već se njegov razvoj temelji na iskorištavanju postojećih resursa u tradicionalno ambijentalnim kućama. Na taj način poljoprivrednici bi, osim dodatnih prihoda, postigli pluriaktivnost i bolji plasman svojih proizvoda. Agroturizmom je moguće stvaranje povoljne poduzetničke klime i prepoznatljivosti ove županije po svojim prirodnim, tradicionalnim, gastronomskim i kulturnim ljepotama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru,
Sveučilište Libertas