Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 620540

Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja


Petošić, Emil
Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 620540 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja
(Prospects for implementation of fermentation process with imobilised yeast cells in wine production from grape varieties Rhine riesling and Chardonay of Kutjevo vineyards)

Autori
Petošić, Emil

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
28.02

Godina
2013

Stranica
57

Mentor
Miličević, Borislav

Ključne riječi
fermentacija ; imobilizirani kvasci ; aroma vina
(fermentation ; immobilised yeast ; wine aroma)

Sažetak
Odabrani sojevi kvasca često se koriste u proizvodnji vina, a brojna istraživanja su pokazala da kvasci mogu utjecati na sastav hlapivih tvari arome u vinu. Tehnologija proizvodnje vina s imobiliziranim kvascima intenzivno se koristi posljednjih godina. Razlog tome je brži postupak fermentacije, povećanje produktivnosti i mogućnost kontinuiranog rada. U ovom istraživanju cilj je bio istražiti mogućnost primjene imobiliziranih kvasaca u postupku fermentacije na dva kultivara koji se nalaze u grupi preporučenih i dopuštenih sortivinogorja Kutjevo, koje je smješteno u istočnom dijelu kontinentalne Hrvatske. Prema ovom istraživanju kvalitativni profil vina proizvedenih s imobiliziranim stanicama je bio sličan s vinima koja su proizvedena klasičnim postupkom fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Borislav Miličević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Petošić, Emil
Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Petošić, E. (2013) 'Mogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Peto\v{s}i\'{c}, Emil}, year = {2013}, pages = {57}, keywords = {fermentacija, imobilizirani kvasci, aroma vina}, title = {Mogu\'{c}nost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjeva\v{c}kog vinogorja}, keyword = {fermentacija, imobilizirani kvasci, aroma vina}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Peto\v{s}i\'{c}, Emil}, year = {2013}, pages = {57}, keywords = {fermentation, immobilised yeast, wine aroma}, title = {Prospects for implementation of fermentation process with imobilised yeast cells in wine production from grape varieties Rhine riesling and Chardonay of Kutjevo vineyards}, keyword = {fermentation, immobilised yeast, wine aroma}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font