Pregled bibliografske jedinice broj: 620427
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja // Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 138-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 620427 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih
jaja
(Application of the HACCP system in production of
table eggs)
Autori
Crnčan, Ana ; Balaž Davor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma
/ Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013, 138-142
ISBN
978-953-7871-08-6
Skup
48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 17.02.2013. - 22.02.2013
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
HACCP sustav ; troškovi poslovanja ; konzumna jaja
(HACCP system ; business costs ; table eggs)
Sažetak
HACCP sustav sastoji se od sedam načela i dvanaest smjernica. Kako bi sustav dugoročno funkcionirao neophodno je osposobljavanje zaposlenika, redovito vođenje dokumentacije i HACCP plana. Uvođenje sustava podrazumijeva i dodatne troškove poslovanja. Ne provođenje propisanih smjernica i nepropisno održavanje može dovesti do narušavanja sigurnosti proizvoda. U radu su opisani svih dvanaest smjernica pri uvođenju HACCP sustava u procesu proizvodnje konzumnih jaja. Cilj je prikazati važnost uspostave sustava temeljenog na načelima analize opasnosti, kontrolne mjere i utvrđivanje kritičnih kontrolnih točaka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)