Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 620427

Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja


Crnčan, Ana; Balaž Davor
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja // Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 138-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 620427 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja
(Application of the HACCP system in production of table eggs)

Autori
Crnčan, Ana ; Balaž Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013, 138-142

ISBN
978-953-7871-08-6

Skup
48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 17.02.2013. - 22.02.2013

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
HACCP sustav ; troškovi poslovanja ; konzumna jaja
(HACCP system ; business costs ; table eggs)

Sažetak
HACCP sustav sastoji se od sedam načela i dvanaest smjernica. Kako bi sustav dugoročno funkcionirao neophodno je osposobljavanje zaposlenika, redovito vođenje dokumentacije i HACCP plana. Uvođenje sustava podrazumijeva i dodatne troškove poslovanja. Ne provođenje propisanih smjernica i nepropisno održavanje može dovesti do narušavanja sigurnosti proizvoda. U radu su opisani svih dvanaest smjernica pri uvođenju HACCP sustava u procesu proizvodnje konzumnih jaja. Cilj je prikazati važnost uspostave sustava temeljenog na načelima analize opasnosti, kontrolne mjere i utvrđivanje kritičnih kontrolnih točaka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Ana Crnčan (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Crnčan, Ana; Balaž Davor
Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja // Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 138-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Crnčan, A. & Balaž Davor (2013) Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Crn\v{c}an, Ana}, year = {2013}, pages = {138-142}, keywords = {HACCP sustav, tro\v{s}kovi poslovanja, konzumna jaja}, isbn = {978-953-7871-08-6}, title = {Primjena HACCP sustava u proizvodnji konzumnih jaja}, keyword = {HACCP sustav, tro\v{s}kovi poslovanja, konzumna jaja}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Crn\v{c}an, Ana}, year = {2013}, pages = {138-142}, keywords = {HACCP system, business costs, table eggs}, isbn = {978-953-7871-08-6}, title = {Application of the HACCP system in production of table eggs}, keyword = {HACCP system, business costs, table eggs}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font