Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61941

Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu


Hegedušić, Vesna; Banović, Mara; Carić, Marija
Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu // Zdrastveni turizam za 21 stoljeće / Riožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2000. str. 216-221 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 61941 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu
(Evaluation of dietetic foods in tourisms)

Autori
Hegedušić, Vesna ; Banović, Mara ; Carić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zdrastveni turizam za 21 stoljeće / Riožanić, Igor - Rijeka : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2000, 216-221

Skup
Treći znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Zdrastvei turizam za 21 stoljeće"

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.06.2000. - 21.06.2000

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
dijetetski proizvodi; čokolada; niskoenergetski proizvodi
(dietetic products; chocolate; low energetic products)

Sažetak
Važan čimbenik u održavanju zdravlja, te u prevenciji alli i liječenju mnogih bolesti je hrane. Danas se na tržištu nalazi velik broj različitih vrsta namirnica namijenjenih pojedinim kategorijama potrošaća.Međutim, sa svrhom smanjenja udjela nepoželjnih sastojaka (saharoza, mast), istraživanja su usmjerena na promjenu sastava i poboljšanje tehnološkog procesa proizvodnje. Tako se sve više u proizvodnji koriste zamjenske sirovine za saharozu,(škrobni sirup, šećerni alkoholi, sladila), smanjuje udio masti ili dodaju sastojci (hidrokoloidi, minerali i vitamini) za postizanje određenih fizikalnih i nutritivnih svojstava. Ispitivanja provedena u ovom radu bila su usmjerena na modifikaciju sastava čokolade, pa su umjesto saharoze upotrebljeni neki šećerni alkoholi i sladila pri čemu je dobivena tzv. bitter čokolada.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058301
058408

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (autor)

Avatar Url Vesna Lelas (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hegedušić, Vesna; Banović, Mara; Carić, Marija
Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu // Zdrastveni turizam za 21 stoljeće / Riožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2000. str. 216-221 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Hegedušić, V., Banović, M. & Carić, M. (2000) Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu. U: Riožanić, I. (ur.)Zdrastveni turizam za 21 stoljeće.
@article{article, author = {Hegedu\v{s}i\'{c}, Vesna and Banovi\'{c}, Mara and Cari\'{c}, Marija}, editor = {Rio\v{z}ani\'{c}, I.}, year = {2000}, pages = {216-221}, keywords = {dijetetski proizvodi, \v{c}okolada, niskoenergetski proizvodi}, title = {Zna\v{c}aj dijetetskih proizvoda u turizmu}, keyword = {dijetetski proizvodi, \v{c}okolada, niskoenergetski proizvodi}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Hegedu\v{s}i\'{c}, Vesna and Banovi\'{c}, Mara and Cari\'{c}, Marija}, editor = {Rio\v{z}ani\'{c}, I.}, year = {2000}, pages = {216-221}, keywords = {dietetic products, chocolate, low energetic products}, title = {Evaluation of dietetic foods in tourisms}, keyword = {dietetic products, chocolate, low energetic products}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font