Pregled bibliografske jedinice broj: 618843
Pravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske
Pravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske / Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska gospodarska komora (HGK) ; Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek, 1999. str. 213-221
CROSBI ID: 618843 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske
Urednik/ci
Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina
Izdavač
Hrvatska gospodarska komora (HGK) ; Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek
Grad
Osijek
Godina
1999
Raspon stranica
213-221
ISBN
0-000-00000-0
Ključne riječi
prerada žitarica, razvitak istočne Hrvatske, prerada brašna, pekarska industrija, tjesteničarstvo
Sažetak
Iako je istočna Hrvatska najveći proizvođač žitarica u Republici Hrvatskoj, udio žitarica prerađenih kroz više stupnjeva finalizacije opada. Uključujući se u tržišno gospodarstvo prehrambena se industrija istočne Hrvatske mora prilagoditi europskim i svjetskim normama u proizvodnji visokovrijedne hrane. nova se orijentacija proizvodnje hrane na osnovi žitarica sve više bazira na racionalnijem korištenju cijelog zrna i njegovih prerađevina. Ukazuje se potreba za uvođenjem malih i srednjih pogona s fleksibilnim programom proizvodnje i novim procesno tehnološkim rješenjima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)