Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61881

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije


Lovrić, Tomislav
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije // Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari / Hodge, Carole ; Grbin, Mladen (ur.).
Zagreb: Durieux, 2000. str. 167-172


CROSBI ID: 61881 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije
(Trends in Food-processing Engineering and Technology and Their Influence on Food Industry Development)

Autori
Lovrić, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari

Urednik/ci
Hodge, Carole ; Grbin, Mladen

Izdavač
Durieux

Grad
Zagreb

Godina
2000

Raspon stranica
167-172

ISBN
953-188-118-9

Ključne riječi
prehrambena tehnologija, trendovi, razvoj perhrambenog sustava
(food technology, trends, development of food system)

Sažetak
Primjenom teorijskih osnova iz procesnog inženjerstva na realne prehrambene sustave stvorene su neophodne pretpostavke i za uspješniji razvoj procesne opreme za prehrambenu industriju, pogotovo pri prijelazu sa diskontinuiranih (šaržnih) na kontinuirane, visokomehanizirane i automatizirane postupke. Novi zahtjevi potrošača su uvjetovali daljnje napore na usavršavanju postojećih i iznalaženju novih, odnosno alternativnih procesnih rješenja usmjerenu na optimizaciju procesnih sustava prema što većoj učinkovitosti i fleksibilnosti uz minimalno oštećenje proizvoda, te prema dinamičnoj kontroli procesa usvajanjem koncepta TQM (Total Quality Menegment) i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) uz maksimalno uvažavanje ekoloških čimbenika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Lovrić, Tomislav
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije // Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari / Hodge, Carole ; Grbin, Mladen (ur.).
Zagreb: Durieux, 2000. str. 167-172
Lovrić, T. (2000) Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije. U: Hodge, C. & Grbin, M. (ur.) Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari. Zagreb, Durieux, str. 167-172.
@inbook{inbook, author = {Lovri\'{c}, Tomislav}, year = {2000}, pages = {167-172}, keywords = {prehrambena tehnologija, trendovi, razvoj perhrambenog sustava}, isbn = {953-188-118-9}, title = {Trendovi u prehrambeno-procesnom in\v{z}enjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije}, keyword = {prehrambena tehnologija, trendovi, razvoj perhrambenog sustava}, publisher = {Durieux}, publisherplace = {Zagreb} }
@inbook{inbook, author = {Lovri\'{c}, Tomislav}, year = {2000}, pages = {167-172}, keywords = {food technology, trends, development of food system}, isbn = {953-188-118-9}, title = {Trends in Food-processing Engineering and Technology and Their Influence on Food Industry Development}, keyword = {food technology, trends, development of food system}, publisher = {Durieux}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font