Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 618795

Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera


Bitunjac, Jelena
Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 618795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera
(The influence of types of chocolate on the polyphenolic composition of chocolate liqueur)

Autori
Bitunjac, Jelena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2012

Stranica
37

Mentor
Komes, Draženka

Ključne riječi
Čokolada; Likeri; Polifenoli
(Chocolate; Liqueurs; Polyphenols)

Sažetak
Čokoladni likeri su jaka alkoholna pića, u posljednje vrijeme sve popularnija, osobito kod ženske populacije, ne samo zbog svoje atraktivne arome i okusa, nego i polifenolnog sastava, koji ima potencijalno pozitivno djelovanje na zdravlje. Cilj ovog rada je odrediti utjecaj dodatka različitih vrsta čokolade (30, 32, 50 i 72% kakaovih dijelova) na polifenolni sastav čokoladnih likera pripremljenih s 25%-tnim etanolom. Primjenom spektrofotometrijskih metoda određen je polifenolni sastav (udio ukupnih fenola, flavonoida, flavan-3-ola i proantocijanidina) čokolada i pripremljenih čokoladnih likera. Najveći udio polifenola određen je u likeru od čokolade sa 72% kakaovih dijelova koji se potencijalno može uvrstiti u funkcionalne proizvode.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-3470 - Stabilnost alkaloida i polifenola u proizvodima biljnog podrijetla (Komes, Draženka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Draženka Komes (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bitunjac, Jelena
Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Bitunjac, J. (2012) 'Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bitunjac, Jelena}, year = {2012}, pages = {37}, keywords = {\v{C}okolada, Likeri, Polifenoli}, title = {Utjecaj vrste \v{c}okolade na polifenolni sastav \v{c}okoladnih likera}, keyword = {\v{C}okolada, Likeri, Polifenoli}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bitunjac, Jelena}, year = {2012}, pages = {37}, keywords = {Chocolate, Liqueurs, Polyphenols}, title = {The influence of types of chocolate on the polyphenolic composition of chocolate liqueur}, keyword = {Chocolate, Liqueurs, Polyphenols}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font