Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61855

Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena"


Drenški, Nevenka
Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena", 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 61855 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena"
(Influence of temperature and storage time on sensoric properties of "Tena" honey cake quality)

Autori
Drenški, Nevenka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
14.07

Godina
1997

Stranica
37

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
vrijeme skladištenja; senzorska svojstva; kakvoća medenjaka
(storage time; sensoric properties; honey cake qualiti)

Sažetak
Medenjaci su proizvodi izrađeni od tijesta dobivenog miješanjem pšeničnog brašna i meda kome se, prema potrebi, mogu dodati jaja, mast, sredstva za narastanje i aroma. Za kakvoću medenjaka bitno je održavanje svježine proizvoda što se postiže uporabom odgovarajućih sirovina i pravilnim skladištenjem. Senzorskim ocjenjivanjem proizvedenih medenjaka utvrđeno je da su najbolje ocjene dobili uzorci čuvani na sobnoj temperaturi, što znači da niske temperature skladištenja nisu pozitivno utjecale na kakvoću medenjaka. Također, uzorci koji su duže skladišteni dobili su niže ocijene prilikom senzorskog ocjenjivanja, što znači da vrijeme skladištenja ne utječe pozitivno na kakvoću medenjaka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Drenški, Nevenka
Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena", 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Drenški, N. (1997) 'Utjecaj temperature i vremena skladištenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena"', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dren\v{s}ki, Nevenka}, year = {1997}, pages = {37}, keywords = {vrijeme skladi\v{s}tenja, senzorska svojstva, kakvo\'{c}a medenjaka}, title = {Utjecaj temperature i vremena skladi\v{s}tenja na senzorska svojstva medenjaka "Tena"}, keyword = {vrijeme skladi\v{s}tenja, senzorska svojstva, kakvo\'{c}a medenjaka}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dren\v{s}ki, Nevenka}, year = {1997}, pages = {37}, keywords = {storage time, sensoric properties, honey cake qualiti}, title = {Influence of temperature and storage time on sensoric properties of "Tena" honey cake quality}, keyword = {storage time, sensoric properties, honey cake qualiti}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font