Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 618189

Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja


Lončarić, Marin
Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 618189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja
(Determination of the apparent and true denisty of unleavened dough as a function of baking temperature)

Autori
Lončarić, Marin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
08.03

Godina
2012

Stranica
54

Mentor
Budžaki, Sandra

Ključne riječi
prividna gustoća ; stvarna gustoća ; beskvasno tijesto
(apparent density ; true density ; unleavened dough)

Sažetak
Gustoća je jedno od najvažnijih fizikalnih svojstava, te se pored drugih toplinsko- fizikalnih svojstava hrane najčešće koristi u proračunima procjene, projektiranja i modeliranja prijenosa topline tijekom procesiranja hrane. U ovom radu određivana je prividna i prava gustoća različitih beskvasnih tijesta tijekom procesiranja u temperaturnom intervalu od 160 °C do 180 °C. Vrijednosti prividne gustoće tijesta, s povećanjem temperature su rasle što je posljedica izlaska vode iz tijesta uslijed isparavanja i stvaranja prostora ispunjenih zrakom (šupljina). Vrijednosti prave gustoće su rasle kako je rasla temperatura procesiranja. Prividna i prava gustoća ispitivanih tijesta su obrnuto proporcionalne veličine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Sandra Budžaki (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Lončarić, Marin
Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Lončarić, M. (2012) 'Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}ari\'{c}, Marin}, year = {2012}, pages = {54}, keywords = {prividna gusto\'{c}a, stvarna gusto\'{c}a, beskvasno tijesto}, title = {Odre\djivanje prividne i stvarne gusto\'{c}e beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pe\v{c}enja}, keyword = {prividna gusto\'{c}a, stvarna gusto\'{c}a, beskvasno tijesto}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}ari\'{c}, Marin}, year = {2012}, pages = {54}, keywords = {apparent density, true density, unleavened dough}, title = {Determination of the apparent and true denisty of unleavened dough as a function of baking temperature}, keyword = {apparent density, true density, unleavened dough}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font