Pregled bibliografske jedinice broj: 61795
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 61795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha
(Influence of additive "Moby Fresh" addition on rheological properties and sensoric properties of bread)
Autori
Miklaj, Mirjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
28.04
Godina
1997
Stranica
36
Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Ključne riječi
pšenično brašno; aditiv; reološka svojstva; probna pečenja
(wheat flour; additive; rheological properties; bread production)
Sažetak
Upotrebom dodataka i pomoćnih sirovina omogućava se izrada različitih pekarskih proizvoda. Poznavanjem sastava različitrih smjesa dodataka i načina njihova djelovanja moguće je odabrati smjesu koja najbolje odgovara potrebama proizvodnje određenih pekarskih proizvoda. Cilj rada bioo je ispitati dodatak aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, iz rezultata ispitivanja je vidljivo da se povećanjem udjela aditiva smanjuju kvalitetni brojevi i kvalitetne grupe ispitivanih brašna. Dodatak aditiva "Moby Fresh" izrazito je povećao volumen kruha, čak i kod vrlo niskog udjela (0, 1 %).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(mentor)