Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61795

Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha


Miklaj, Mirjana
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 61795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha
(Influence of additive "Moby Fresh" addition on rheological properties and sensoric properties of bread)

Autori
Miklaj, Mirjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
28.04

Godina
1997

Stranica
36

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
pšenično brašno; aditiv; reološka svojstva; probna pečenja
(wheat flour; additive; rheological properties; bread production)

Sažetak
Upotrebom dodataka i pomoćnih sirovina omogućava se izrada različitih pekarskih proizvoda. Poznavanjem sastava različitrih smjesa dodataka i načina njihova djelovanja moguće je odabrati smjesu koja najbolje odgovara potrebama proizvodnje određenih pekarskih proizvoda. Cilj rada bioo je ispitati dodatak aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, iz rezultata ispitivanja je vidljivo da se povećanjem udjela aditiva smanjuju kvalitetni brojevi i kvalitetne grupe ispitivanih brašna. Dodatak aditiva "Moby Fresh" izrazito je povećao volumen kruha, čak i kod vrlo niskog udjela (0, 1 %).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miklaj, Mirjana
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Miklaj, M. (1997) 'Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Miklaj, Mirjana}, year = {1997}, pages = {36}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aditiv, reolo\v{s}ka svojstva, probna pe\v{c}enja}, title = {Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reolo\v{s}ka i senzorska svojstva kruha}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aditiv, reolo\v{s}ka svojstva, probna pe\v{c}enja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Miklaj, Mirjana}, year = {1997}, pages = {36}, keywords = {wheat flour, additive, rheological properties, bread production}, title = {Influence of additive "Moby Fresh" addition on rheological properties and sensoric properties of bread}, keyword = {wheat flour, additive, rheological properties, bread production}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font