Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61755

Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA"


Đelatović, Katica
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA", 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 61755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA"
(Influence investigate of rye flour and mixture DIAMANT MIX on 'TENA' honey cake quality)

Autori
Đelatović, Katica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
02.04

Godina
1996

Stranica
58

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
pšenično brašno; raženo brašno; medenjaci
(wheat flour; rye flour; honey cake)

Sažetak
Medenjaci su proizvodi izrađeni od tijesta dobivenog miješanjem pšeničnog brašna i meda kome se, prema potrebi, mogu dodati jaja, mast, sredstva za narastanje i aroma. Prilikom izrade medenjaka pšeničnom brašnu se može dodati do 20 % raženog brašna koje pozitivno djeluje na održavanje svježine proizvoda. Senzorska ispitivanja su pokazala da je najbolje ocjene dobio uzorak s 10 % raženog brašna. Medenjaci pripravljeni s dodatkom Diamant Mix gotove smjese bili su tvrde teksture, pa se može smatrati da taj aditiv ne utječe pozitivno na kakvoću medenjaka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Đelatović, Katica
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA", 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Đelatović, K. (1996) 'Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA"', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\DJelatovi\'{c}, Katica}, year = {1996}, pages = {58}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, ra\v{z}eno bra\v{s}no, medenjaci}, title = {Utvr\djivanje utjecaja ra\v{z}enog bra\v{s}na i smjese DIAMANT MIX-A na kakvo\'{c}u medenjaka "TENA"}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, ra\v{z}eno bra\v{s}no, medenjaci}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\DJelatovi\'{c}, Katica}, year = {1996}, pages = {58}, keywords = {wheat flour, rye flour, honey cake}, title = {Influence investigate of rye flour and mixture DIAMANT MIX on 'TENA' honey cake quality}, keyword = {wheat flour, rye flour, honey cake}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font