Pregled bibliografske jedinice broj: 61755
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA"
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA", 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 61755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utvrđivanje utjecaja raženog brašna i smjese DIAMANT MIX-A na kakvoću medenjaka "TENA"
(Influence investigate of rye flour and mixture DIAMANT MIX on 'TENA' honey cake quality)
Autori
Đelatović, Katica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
02.04
Godina
1996
Stranica
58
Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Ključne riječi
pšenično brašno; raženo brašno; medenjaci
(wheat flour; rye flour; honey cake)
Sažetak
Medenjaci su proizvodi izrađeni od tijesta dobivenog miješanjem pšeničnog brašna i meda kome se, prema potrebi, mogu dodati jaja, mast, sredstva za narastanje i aroma. Prilikom izrade medenjaka pšeničnom brašnu se može dodati do 20 % raženog brašna koje pozitivno djeluje na održavanje svježine proizvoda. Senzorska ispitivanja su pokazala da je najbolje ocjene dobio uzorak s 10 % raženog brašna. Medenjaci pripravljeni s dodatkom Diamant Mix gotove smjese bili su tvrde teksture, pa se može smatrati da taj aditiv ne utječe pozitivno na kakvoću medenjaka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(mentor)