Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 61714

Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna


Zlatar, Tanja
Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 61714 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna
(Additives addition influence on rheological properties and bread production)

Autori
Zlatar, Tanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.03

Godina
1996

Stranica
50

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
pšenično brašno; aditivi; reološka svojstva; probna pečenja
(wheat flour; additives; rheological properties; bread production)

Sažetak
Reološka i pecivna svojstva brašna ovise o kemijskom sastavu i strukturi brašna, a svojstva brašna mogu se poboljšati primjenom različitih aditiva. Cilj rada bio je ispitati kako i koliko različite vrste i koncentracije aditiva utječu na reološka i pecivna svojstva brašna. Ispitivanja su pokazala da je dodatak aditiva u osnovni zamjes bitno je poboljšao reološka i peciva svojstva brašna,a najboljima su se pokazali aditivi Pekol i Format. Uz ove dodatke dobiven je kruh dobrog volumena, ujednačene porooznosti, dobre elastičnosti, svvjetle boje sredine, dobre topljivosti kruha, te kruhu svojstvenog mirisa i okusa.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zlatar, Tanja
Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Zlatar, T. (1996) 'Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zlatar, Tanja}, year = {1996}, pages = {50}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aditivi, reolo\v{s}ka svojstva, probna pe\v{c}enja}, title = {Utjecaj dodatka aditiva na reolo\v{s}ka i pecivna svojstva bra\v{s}na}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, aditivi, reolo\v{s}ka svojstva, probna pe\v{c}enja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zlatar, Tanja}, year = {1996}, pages = {50}, keywords = {wheat flour, additives, rheological properties, bread production}, title = {Additives addition influence on rheological properties and bread production}, keyword = {wheat flour, additives, rheological properties, bread production}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font