Pregled bibliografske jedinice broj: 616139
PLODOVI VRSTA IZ PORODICE RHAMNACEAE KAO IZVOR ANTIOKSIDATIVNIH FENOLA
PLODOVI VRSTA IZ PORODICE RHAMNACEAE KAO IZVOR ANTIOKSIDATIVNIH FENOLA, 2012., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 616139 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PLODOVI VRSTA IZ PORODICE RHAMNACEAE KAO IZVOR ANTIOKSIDATIVNIH FENOLA
(Fruits of Rhamnaceae species as a source of antioxidant phenols)
Autori
Semiz, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.07
Godina
2012
Stranica
50
Mentor
Zovko Končić, Marijana
Ključne riječi
RHAMNACEAE; ANTIOKSIDATIVNA AKTIVNOST; FENOLI
(Rhamnaceae; antioxidant activity; phenols)
Sažetak
Pokazalo se da je bolja antioksidativna aktivnost što je veći sadržaj polifenola u uzorku, što znači da su najvjerovatnije polifenoli odgovorni za antioksidativnu aktivnost. Najbolje djelovanje pokazali su ekstrakti plodova Rhamnus intermedius i Rhamnus catharticus.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Farmacija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
Profili:
Marijana Zovko Končić
(mentor)