Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 612348

Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica


Ugarčić, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, Indira
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 612348 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica
(Functional products based on wheat)

Autori
Ugarčić, Žaneta ; Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Kuleš, Anđa ; Kosović, Indira

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
inulin; ekstrudirane pšenične posije; ječmeno brašno
(inulin; extruded wheat bran; barley flour)

Sažetak
U svakodnevnoj prehrani na našem tržištu, najviše su zastupljeni pekarski i tjesteničarski proizvodi dobiveni iz bijelog brašna i krupice iz kojih su uklonjene biološki važne tvari, kao što su prehrambena vlakna, vitamini, mineralne tvari i određene amino kiseline. U novije vrijeme sve više se govori o funkcionalnoj hrani, koja sadrži posebne bioaktivne sastojke, koji djeluju na tjelesne funkcije u pozitivnom smislu. Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, Osijek razvijene su tehnologije proizvodnje novih visokovrijednih proizvoda na bazi žitarica, te je ispitan utjecaj različitih funkcionalnih dodataka na tehnološke, nutritivne i senzorske parametre kakvoće kruha i tjestenine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, Indira
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Ugarčić, Ž., Jukić, M., Koceva Komlenić, D., Kuleš, A. & Kosović, I. (2012) Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica. U: Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}, \v{Z}aneta and Juki\'{c}, Marko and Koceva Komleni\'{c}, Daliborka and Kule\v{s}, An\dja and Kosovi\'{c}, Indira}, year = {2012}, keywords = {inulin, ekstrudirane p\v{s}eni\v{c}ne posije, je\v{c}meno bra\v{s}no}, title = {Funkcionalni proizvodi na bazi \v{z}itarica}, keyword = {inulin, ekstrudirane p\v{s}eni\v{c}ne posije, je\v{c}meno bra\v{s}no}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}, \v{Z}aneta and Juki\'{c}, Marko and Koceva Komleni\'{c}, Daliborka and Kule\v{s}, An\dja and Kosovi\'{c}, Indira}, year = {2012}, keywords = {inulin, extruded wheat bran, barley flour}, title = {Functional products based on wheat}, keyword = {inulin, extruded wheat bran, barley flour}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font