Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 607852

Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima


Jurendić, Tomislav
Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 607852 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima
(Numerical model of baby food drying on drum dryer)

Autori
Jurendić, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.07

Godina
2010

Stranica
152

Mentor
Tripalo, Branko

Ključne riječi
dječja hrana; infracrveno sušenje; kinetika sušenje; prijenos topline; sušenje na valjcima; tunelsko sušenje; vitamini
(baby food; drum drying; drying kinetics; heat transfer; infrared drying; tunnel drying; vitamins)

Sažetak
Istraživane su tri smjese dječje hrane u procesima sušenja na valjcima, u sušioniku s infracrvenim zrakama i tunelskoj sušari. ZA određivanje gustoće toplinskog toka pri sušenju na valjcima je uspješno primijenjen modificirani poluempirijski kinetički model. Bi-a korelacija je uspješno primijenjena na izračunavanje parametara prijenosa mase. Pri sušenju u tunelskoj sušari za izračunavanje koeficijenta prijenosa topline je uspješno primijenjena Nu-Di korelacija. Kinetiku sušenja smjesa 1, 2 i 3 neovisno o načinu i uvjetima sušenja najbolje opisuje Pageov model. Ispitan je utjecaj svake od metoda sušenja na gubitak vitamina u smjesama, te promjena boje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branko Tripalo (mentor)

Avatar Url Tomislav Jurendić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jurendić, Tomislav
Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jurendić, T. (2010) 'Numerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jurendi\'{c}, Tomislav}, year = {2010}, pages = {152}, keywords = {dje\v{c}ja hrana, infracrveno su\v{s}enje, kinetika su\v{s}enje, prijenos topline, su\v{s}enje na valjcima, tunelsko su\v{s}enje, vitamini}, title = {Numeri\v{c}ki model procesa su\v{s}enja dje\v{c}je hrane u su\v{s}ari s valjcima}, keyword = {dje\v{c}ja hrana, infracrveno su\v{s}enje, kinetika su\v{s}enje, prijenos topline, su\v{s}enje na valjcima, tunelsko su\v{s}enje, vitamini}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jurendi\'{c}, Tomislav}, year = {2010}, pages = {152}, keywords = {baby food, drum drying, drying kinetics, heat transfer, infrared drying, tunnel drying, vitamins}, title = {Numerical model of baby food drying on drum dryer}, keyword = {baby food, drum drying, drying kinetics, heat transfer, infrared drying, tunnel drying, vitamins}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font