Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 604514

Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave


Rukavina, Ana-Marija
Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 604514 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave
(Influence of the functional additives on flow properties of coffee based powder mixtures)

Autori
Rukavina, Ana-Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.10

Godina
2012

Stranica
65

Mentor
Bauman, Ingrid

Neposredni voditelj
Benković, Maja

Ključne riječi
funkcionalni dodaci; praškaste mješavine na bazi kave; svojstva tečenja praha; svojstva čestica; kohezija
(functional additives; coffee based powder mixtures; powder flow properties; particle properties; cohesion)

Sažetak
Ispitivanja koja su provedena u ovom diplomskom radu vezana su uz praškaste mješavine na bazi kave, proizvođača Franck, Hrvatska. Cilj ovog rada bio je ukazati na to kakav utjecaj imaju funkcionalni dodaci na svojstva tečenja praškastih mješavina. Određivana su svojstva čestica praha i to veličina čestica, vlaga i nasipna gustoća. Veličina čestica je određivana metodom laserske difrakcije, a svojstva tečenja određivana su Powder Flow Analyserom. Veličina čestica signifikantno je utjecala na nasipnu gustoću, indeks kohezije te vrijednosti koeficijenata sabijanja i omjera visine kolača. Obogaćivanje funkcionalnim dodacima nije uzrokovalo pogoršanje svojstava tečenja praškastih materijala na bazi kave.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-2810 - Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala (Bauman, Ingrid, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Maja Benković (mentor)

Avatar Url Ingrid Bauman (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rukavina, Ana-Marija
Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Rukavina, A. (2012) 'Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rukavina, Ana-Marija}, year = {2012}, pages = {65}, keywords = {funkcionalni dodaci, pra\v{s}kaste mje\v{s}avine na bazi kave, svojstva te\v{c}enja praha, svojstva \v{c}estica, kohezija}, title = {Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva te\v{c}enja pra\v{s}kastih mje\v{s}avina na bazi kave}, keyword = {funkcionalni dodaci, pra\v{s}kaste mje\v{s}avine na bazi kave, svojstva te\v{c}enja praha, svojstva \v{c}estica, kohezija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rukavina, Ana-Marija}, year = {2012}, pages = {65}, keywords = {functional additives, coffee based powder mixtures, powder flow properties, particle properties, cohesion}, title = {Influence of the functional additives on flow properties of coffee based powder mixtures}, keyword = {functional additives, coffee based powder mixtures, powder flow properties, particle properties, cohesion}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font