Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 603495

Kemijska modifikacija mljevenih koštica masline


Čorić, Zrinka
Kemijska modifikacija mljevenih koštica masline, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 603495 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijska modifikacija mljevenih koštica masline
(Chemical modification of olive stone flour)

Autori
Čorić, Zrinka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
31.10

Godina
2012

Stranica
31

Mentor
Perinović, Sanja

Ključne riječi
kemijska mofikacija; esterifikacija; mljevene koštice masline
(chemical modification; esterification; olive stone flour)

Sažetak
U ovom radu provela se kemijska modifikacija mljevenih koštica masline esterifikacijom s maleinskim anhidridom u trajanju od 30, 60, 120 i 180 min. Primjenom infracrvene spektroskopije s Fourierovom transformacijom snimljeni su FT-IR spektri uzoraka s ciljem utvrđivanja reakcije esterifikacije. FT-IR spektri nemodificiranih i modificiranih mljevenih koštica masline pokazali su se izuzetno složenim. Infracrvena spektroskopija potvrdila je reakciju esterifikacije. Optimalno vrijeme esterifikacije je 120 min. Za daljnja istraživanja utjecaja uvjeta reakcije na stupanj esterifikacije mljevenih koštica masline nužno je doraditi postupak ekstrakcije acetonom kako bi se potpuno uklonio maleinski anhidrid iz modificiranog punila.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
011-1252971-2249 - Polimerne mješavine s biorazgradljivim komponentama (Andričić, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Sanja Perinović Jozić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čorić, Zrinka
Kemijska modifikacija mljevenih koštica masline, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Čorić, Z. (2012) 'Kemijska modifikacija mljevenih koštica masline', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ori\'{c}, Zrinka}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {kemijska mofikacija, esterifikacija, mljevene ko\v{s}tice masline}, title = {Kemijska modifikacija mljevenih ko\v{s}tica masline}, keyword = {kemijska mofikacija, esterifikacija, mljevene ko\v{s}tice masline}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ori\'{c}, Zrinka}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {chemical modification, esterification, olive stone flour}, title = {Chemical modification of olive stone flour}, keyword = {chemical modification, esterification, olive stone flour}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font