Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 603323

Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke


Prce, Matea
Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 603323 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke
(The impact of the distillation system on the quality of apple distillates)

Autori
Prce, Matea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
06.11

Godina
2012

Stranica
42

Mentor
Miličević, Borislav

Neposredni voditelj
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
destilacija ; primarna aroma ; kolonski uređaj ; organoleptička svojstva
(distillation ; primary aroma ; column device ; organoleptic properties)

Sažetak
Intenzitet svih kemijskih reakcija koje se zbivaju tijekom destilacije, velikim dijelom ovisi o sastavu sirovine koja se destilira, tipu uređaja za destilaciju, materijalu od kojeg je uređaj izrađen, režimu destilacije... Sve ove reakcije su intenzivnije pri destilaciji primarnih fermentiranih sirovina, no pri redestilaciji sirovih destilata. Danas se u upotrebi nalaze različiti uređaji za destilaciju, na kojima se proizvode destilati različite kakvoće. Tehnološke postupke proizvodnje voćnih rakija odlikuje takvo vođenje procesa kod kojeg se naglasak stavlja na zadržavanje sortnih karakteristika arome (primarne arome). Destilati, dobiveni destilacijom fermentiranog soka jabuke u kolonskom uređaju s različitim rektifikacijskim indeksom i u jednostavnom uređaju (kazan-alambik), analizirani su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i organoleptičkim svojstvima. U tu svrhu primijenjene su organoleptičke metode, fizikalno- kemijske metode i plinska kromatografija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Borislav Miličević (mentor)

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Prce, Matea
Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Prce, M. (2012) 'Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Prce, Matea}, year = {2012}, pages = {42}, keywords = {destilacija, primarna aroma, kolonski ure\djaj, organolepti\v{c}ka svojstva}, title = {Utjecaj sistema za destilaciju na kakvo\'{c}u destilata od jabuke}, keyword = {destilacija, primarna aroma, kolonski ure\djaj, organolepti\v{c}ka svojstva}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Prce, Matea}, year = {2012}, pages = {42}, keywords = {distillation, primary aroma, column device, organoleptic properties}, title = {The impact of the distillation system on the quality of apple distillates}, keyword = {distillation, primary aroma, column device, organoleptic properties}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font