Pregled bibliografske jedinice broj: 602330
Tehnologije sušenja zrna kukuruza
Tehnologije sušenja zrna kukuruza, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 602330 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologije sušenja zrna kukuruza
(Corn kernel drying technology)
Autori
Grubor, Mateja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
31.08
Godina
2012
Stranica
43
Mentor
Krička, Tajana
Ključne riječi
Zrno kukuruza; tehnologije sušenja; vrste sušara
(Corn kernel; drying technology; types of dryers)
Sažetak
Sušenje je najstariji način konzerviranja poljoprivrednih proizvoda. Kukuruz je u Hrvatskoj za tehnologiju sušenja najznačajnija kultura u poljoprivredi. Potrebna energija za sušenje zrna kukuruza dosiže i do 35% od ukupne energije utrošene za proizvodnju kukuruza te zato treba posebnu pažnju posvetiti njegovom sušenju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb