Pregled bibliografske jedinice broj: 601689
Mlijeko i mliječni proizvodi – najznačajniji izvor kalcija za djecu
Mlijeko i mliječni proizvodi – najznačajniji izvor kalcija za djecu // Mlijeko i ja, 16 (2012), 2; 14-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
CROSBI ID: 601689 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mlijeko i mliječni proizvodi – najznačajniji izvor kalcija za djecu
(Milk and dairy products- the most important source of calcium for children)
Autori
Jeličić, Irena
Izvornik
Mlijeko i ja (1846-8268) 16
(2012), 2;
14-15
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
kalcij; mlijeko; izvor; važnost
(calcium; milk; source; importance)
Sažetak
Kalcij se ubraja u mineralne tvari nužne za normalan razvoj i odvijanje metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Mlijeko i mliječni proizvodi u prosjeku sadrže između 100 i 120 mg kalcija na 100 g, što ih čini najznačajnijim izvorom kalcija u svakodnevnoj prehrani pa se konzumacijom oko pola litre mlijeka na dan može zadovoljiti većina potreba za kalcijem u djece školskog uzrasta, uz pretpostavku da se pravilno i uravnoteženo hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Barukčić Jurina
(autor)