Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 60141

FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADIŠTENJA


Lalić, Ljerka Marija; Berković, Katarina; Njegovan, Aleksandra
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADIŠTENJA // Knjiga sažetaka-8. Ružičkini dani / HDKI (ur.).
Borovo: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 60141 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADIŠTENJA
(PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF MUSTARD DURING STORAGE)

Autori
Lalić, Ljerka Marija ; Berković, Katarina ; Njegovan, Aleksandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Knjiga sažetaka-8. Ružičkini dani / HDKI - Borovo : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996

Skup
8. Ružičkini dani

Mjesto i datum
Bizovac, Hrvatska, 27.06.1996. - 28.06.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
senf; fizikalno-kemijska svojstva; skladištenje
(mustard; physico-chemical properties; storage)

Sažetak
Senf je namirnica biljnog porijekla, a u prehrani je zastupljen kao dodatak jelima i kao začin. Fizikalno-kemijski on je složeni polidisperzni sistem. S obzirom na kompleksni sastav, senf ima i specifična fizikalno-kemijska svojstva. Literaturni podaci pokazuju da su viskozitet, reološki parametri, elektroprovodljivost i druga svojstva pokazatelji stabilnosti ovog tipa proizvoda. Svrha rada je bila praćenje promjena pH i elektroprovodljivosti senfa tijekom skladištenja na temperaturama od 5°C, 20°C i 40°C. Na osnovu eksperimentalnih podataka obrađenih računski i grafički, vidljivo je da skladištenje u uvjetima promjenjivih vrijednosti i temperatura rezultira stalnim promjenama u senfu. Izmjerene vrijednosti model otopina dale su uvida o utjecaju pojedinih sastojaka na vrijednosti elektroprovodljivosti.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Berković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lalić, Ljerka Marija; Berković, Katarina; Njegovan, Aleksandra
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADIŠTENJA // Knjiga sažetaka-8. Ružičkini dani / HDKI (ur.).
Borovo: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Lalić, L., Berković, K. & Njegovan, A. (1996) FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADIŠTENJA. U: HDKI (ur.)Knjiga sažetaka-8. Ružičkini dani.
@article{article, author = {Lali\'{c}, Ljerka Marija and Berkovi\'{c}, Katarina and Njegovan, Aleksandra}, year = {1996}, pages = {67}, keywords = {senf, fizikalno-kemijska svojstva, skladi\v{s}tenje}, title = {FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA SENFA TIJEKOM SKLADI\v{S}TENJA}, keyword = {senf, fizikalno-kemijska svojstva, skladi\v{s}tenje}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Bizovac, Hrvatska} }
@article{article, author = {Lali\'{c}, Ljerka Marija and Berkovi\'{c}, Katarina and Njegovan, Aleksandra}, year = {1996}, pages = {67}, keywords = {mustard, physico-chemical properties, storage}, title = {PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF MUSTARD DURING STORAGE}, keyword = {mustard, physico-chemical properties, storage}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Bizovac, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font