Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 60122

Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira


Rakonić, Brankica
Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 60122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira
(Application of soya flour in cream cheese processing)

Autori
Rakonić, Brankica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
25.05

Godina
1997

Stranica
51

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
topljeni sir; sojino brašno; tehnološki proces
(cream cheese; soya flour; technological process)

Sažetak
Cilj istraživanja u ovom radu bio je utvrditi udjele mladog i zrelog sira u smjesi za topljenje, koji se mogu zamijeniti sojinim brašnom. Pri tome se težilo maksimalno povećati pokazatelje kakvoće gotovog proizvoda, optimiranjem udjela sojinih bjelančevina i povišenjem udjela ukupne arome topljenih sireva, dodatkom prirodnih aroma sireva. Zamjena udjela mladog ili zrelog sira u smjesi za topljenje sojinim brašnom u udjelima 10, 20, 25 i 30%, nije utjecala na promjenu konzistencije topljenog sira. Na osnovu rezultata mjerenja može se ustvrditi da se primjenjeno sojino brašno uspješno uklopilo u strukturu topljenog sira, te da se može u navedenim udjelima koristiti kao djelomična zamjena za sir.Rezultati mjerenja također su pokazali da se aroma doddanog sojinog brašna u siru uspješno može sakriti dodatkom odgovarajućih udjela prirodne arome topljenog sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rakonić, Brankica
Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Rakonić, B. (1997) 'Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rakoni\'{c}, Brankica}, year = {1997}, pages = {51}, keywords = {topljeni sir, sojino bra\v{s}no, tehnolo\v{s}ki proces}, title = {Primjena sojinog bra\v{s}na u tehnolo\v{s}kom procesu proizvodnje topljenog sira}, keyword = {topljeni sir, sojino bra\v{s}no, tehnolo\v{s}ki proces}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rakoni\'{c}, Brankica}, year = {1997}, pages = {51}, keywords = {cream cheese, soya flour, technological process}, title = {Application of soya flour in cream cheese processing}, keyword = {cream cheese, soya flour, technological process}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font