Pregled bibliografske jedinice broj: 601134
Tehnologije sušenja jezgričavog voća
Tehnologije sušenja jezgričavog voća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 601134 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologije sušenja jezgričavog voća
(Nut friut drying technology)
Autori
Borić, Nataša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2012
Stranica
35
Mentor
Matin Ana
Ključne riječi
lješnjak; orah; badem; tehnologije sušenja
(Hazelnut; nut; almond; drying technology)
Sažetak
Plodovi lješnjaka, oraha i badema na tržištu su dostupni tijekom cijele godine i mogu se kupiti u ljusci ili bez nje. Međutim, tako dostupni plodovi navedenog jezgričavog voća moraju se termički doraditi kako bi im se kroz što duže vremensko razdoblje očuvala kvaliteta. Najučestaliji način dorade je konvekcijsko sušenje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)