Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 601049

Prehrambene navike tijekom radnog vremena


Matijević, Bojan; Mabić, Mirela
Prehrambene navike tijekom radnog vremena // Zbornik radova 4. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Vučinić, Jovan, Kirin, Snježana (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2012. str. 205-210 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 601049 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrambene navike tijekom radnog vremena
(Diet Habits During Working Hours)

Autori
Matijević, Bojan ; Mabić, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 4. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Vučinić, Jovan, Kirin, Snježana - Karlovac : Veleučilište u Karlovcu, 2012, 205-210

ISBN
978-953-7343-59-0

Skup
4. međunarodni stručno-znanstveni skup Zaštita na radu i zaštita zdravlja

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 19.09.2012. - 22.09.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
hrana; zdravlje; prehrambene navike; posao; radno vrijeme
(food; health; diet habits; work; working hours)

Sažetak
Intenzivna istraživanja ljudskog zdravlja i faktora koji na njega utječu pokazala su da je zdravlje ljudi usko povezano s njihovim prehrambenim navikama. Kao najčešće posljedice nezdravog i neodgovarajućeg načina prehrane navode se pretilost, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, lokomotorni problemi te različita maligna oboljenja. Današnji život se generalno opisuje riječima dinamičan i brz, što od pojedinca zahtjeva kontinuiranu i konstantnu posvećenost poslovnim obvezama. Spomenuto djeluje na štetu svih ostalih obveza i potreba pojedinca što u konačnici znači znatno manje vremena za primarne, fiziološke potrebe pojedinca. Pod pritiskom obveza ljudi sve manje vremena provode hraneći se te informirajući se o hrani i prehrambenim navikama. Kontinuirana izloženost medijima koji svakodnevno donose rezultate istraživanja na relaciji prehrana - zdravlje neminovno tjera pojedinca da se zamisli nad svojim zdravljem te načinima na koje se ono može poboljšati. Imajući u vidu značaj hrane za čovjekovo zdravlje, primarna preventivna akcija je intenzivna briga za način i kvalitetu prehrane, a pri tome treba naglasiti da ista mora biti kontinuirana što podrazumijeva i poslovnu sferu pojedinca. Vodeći se spomenutim za cilj rada je postavljeno istražiti stavove prema značenju hrane i prehrambenih navika za zdravlje čovjeka te istražiti prehrambene navike ljudi tijekom njihovog radnog vremena.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Bojan Matijevic (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matijević, Bojan; Mabić, Mirela
Prehrambene navike tijekom radnog vremena // Zbornik radova 4. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Vučinić, Jovan, Kirin, Snježana (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2012. str. 205-210 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Matijević, B. & Mabić, M. (2012) Prehrambene navike tijekom radnog vremena. U: Vučinić, Jovan, Kirin, Snježana (ur.)Zbornik radova 4. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja.
@article{article, author = {Matijevi\'{c}, Bojan and Mabi\'{c}, Mirela}, year = {2012}, pages = {205-210}, keywords = {hrana, zdravlje, prehrambene navike, posao, radno vrijeme}, isbn = {978-953-7343-59-0}, title = {Prehrambene navike tijekom radnog vremena}, keyword = {hrana, zdravlje, prehrambene navike, posao, radno vrijeme}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Matijevi\'{c}, Bojan and Mabi\'{c}, Mirela}, year = {2012}, pages = {205-210}, keywords = {food, health, diet habits, work, working hours}, isbn = {978-953-7343-59-0}, title = {Diet Habits During Working Hours}, keyword = {food, health, diet habits, work, working hours}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font