Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 60075

Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja


Žulj, Darko
Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 60075 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja
(Development of volatile cheese aroma copounds during Gouda cheese ripening)

Autori
Žulj, Darko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
03.04

Godina
1998

Stranica
36

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
Gauda sir; lakohlapljivi spojevi arome; zrenje
(Gouda cheese; volatile aroma compounds; ripening)

Sažetak
Cilj istraživanja u ovom radu je bio utvrditi utjecaj minimalnih odstupanja u promjeni temperature zrenja na udio formirane lakohlapljive arome Gouda sira, praćenjem zrenja tijekom 60 dana, primjenom headspace tehnike plinske kromatografije. Na osnovi rezultata mjerenja može se zaključiti da su 16 i 18 ^C pogodne temperature za pravilan razvoj specifične arome Gouda sira, ali su se ipak veće količine arome razvijale u uzorcima koji su zrili na 16 ^C, osobito u zadnjim fazama zrenja sira.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Žulj, Darko
Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Žulj, D. (1998) 'Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}ulj, Darko}, year = {1998}, pages = {36}, keywords = {Gauda sir, lakohlapljivi spojevi arome, zrenje}, title = {Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja}, keyword = {Gauda sir, lakohlapljivi spojevi arome, zrenje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}ulj, Darko}, year = {1998}, pages = {36}, keywords = {Gouda cheese, volatile aroma compounds, ripening}, title = {Development of volatile cheese aroma copounds during Gouda cheese ripening}, keyword = {Gouda cheese, volatile aroma compounds, ripening}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font