Pregled bibliografske jedinice broj: 60012
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 60012 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica
(Application of milk products and natural cheese aroma concentrates in production of "Tena" snacks)
Autori
Levanić, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
18.07
Godina
2000
Stranica
49
Mentor
Hardi, Jovica
Ključne riječi
mliječne prerađevine; prirodne arome sira; grickalice "Tena"
(milk products; natural cheese aroma concentrates; "Tena" snacks)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je pokušati poboljšati okus i miris sira u grickalicama primjenom prirodnih aroma sireva i mliječnih prerađevina. Rezultati rada (osobito senzorskih ocjenjivanja) pokazali su da se u proizvodnji grickalica sa sirom, sir u prahu može uspješno zamjeniti s aromom nekih vrsta sireva (Cheddar, Blue Cheese itd).Pokazalo se također da uzorci kod kojih je aroma dodana prije pečenja nisu razlikovali od standardnih uzoraka. 71% potrošača preferiralo je uzorke kod kojih je aroma dodana postupkom raspršivanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA