Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 60012

Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica


Levanić, Vesna
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 60012 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica
(Application of milk products and natural cheese aroma concentrates in production of "Tena" snacks)

Autori
Levanić, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
18.07

Godina
2000

Stranica
49

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
mliječne prerađevine; prirodne arome sira; grickalice "Tena"
(milk products; natural cheese aroma concentrates; "Tena" snacks)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je pokušati poboljšati okus i miris sira u grickalicama primjenom prirodnih aroma sireva i mliječnih prerađevina. Rezultati rada (osobito senzorskih ocjenjivanja) pokazali su da se u proizvodnji grickalica sa sirom, sir u prahu može uspješno zamjeniti s aromom nekih vrsta sireva (Cheddar, Blue Cheese itd).Pokazalo se također da uzorci kod kojih je aroma dodana prije pečenja nisu razlikovali od standardnih uzoraka. 71% potrošača preferiralo je uzorke kod kojih je aroma dodana postupkom raspršivanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Levanić, Vesna
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Levanić, V. (2000) 'Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Levani\'{c}, Vesna}, year = {2000}, pages = {49}, keywords = {mlije\v{c}ne prera\djevine, prirodne arome sira, grickalice "Tena"}, title = {Istra\v{z}ivanje mogu\'{c}nosti primjene mlije\v{c}nih prera\djevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica}, keyword = {mlije\v{c}ne prera\djevine, prirodne arome sira, grickalice "Tena"}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Levani\'{c}, Vesna}, year = {2000}, pages = {49}, keywords = {milk products, natural cheese aroma concentrates, "Tena" snacks}, title = {Application of milk products and natural cheese aroma concentrates in production of "Tena" snacks}, keyword = {milk products, natural cheese aroma concentrates, "Tena" snacks}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font