Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59920

Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku


Šimić, Gordana
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 59920 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku
(Determination of added water content to raw cow milk)

Autori
Šimić, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
26.03

Godina
1997

Stranica
49

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
udio dodane vode; utvrđivanje; svvježe kravlle mlijeko
(added water coontent; determination; raw cow milk)

Sažetak
Ispitivanja kakvoće mlijeka na malim gospodarstvima općine Petrijevci, prikazana ovim radom, imala su za cilj utvrditi stupanj i način krivotvorenja mlijeka, prvenstveno dodatkom vode. Istraživanja u radu izdvojjila su nekoliko brzih analitičkih metoda koje mogu pouzdano, brzo i jeftino dokazati točne udjele dodane vode u mlijeko. Iako su svi rezultati dali dobro izražene funkcionalne ovisnosti promjene ispitivanih parametara o udjelu dodane vode, za pouzdano utvrđivanje i precizno dokazivanje udjela dodane vode u mlijeko predlažu se određivanja: gustoće, ukupne suhe tvari, suhe tvari bez masti, električne provodnosti i dinamičke viskoznosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Gordana Šimić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šimić, Gordana
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Šimić, G. (1997) 'Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imi\'{c}, Gordana}, year = {1997}, pages = {49}, keywords = {udio dodane vode, utvr\djivanje, svvje\v{z}e kravlle mlijeko}, title = {Utvr\djivanje udjela dodane vode svje\v{z}em kravljem mlijeku}, keyword = {udio dodane vode, utvr\djivanje, svvje\v{z}e kravlle mlijeko}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}imi\'{c}, Gordana}, year = {1997}, pages = {49}, keywords = {added water coontent, determination, raw cow milk}, title = {Determination of added water content to raw cow milk}, keyword = {added water coontent, determination, raw cow milk}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font