Pregled bibliografske jedinice broj: 59920
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 59920 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku
(Determination of added water content to raw cow milk)
Autori
Šimić, Gordana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
26.03
Godina
1997
Stranica
49
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
udio dodane vode; utvrđivanje; svvježe kravlle mlijeko
(added water coontent; determination; raw cow milk)
Sažetak
Ispitivanja kakvoće mlijeka na malim gospodarstvima općine Petrijevci, prikazana ovim radom, imala su za cilj utvrditi stupanj i način krivotvorenja mlijeka, prvenstveno dodatkom vode. Istraživanja u radu izdvojjila su nekoliko brzih analitičkih metoda koje mogu pouzdano, brzo i jeftino dokazati točne udjele dodane vode u mlijeko. Iako su svi rezultati dali dobro izražene funkcionalne ovisnosti promjene ispitivanih parametara o udjelu dodane vode, za pouzdano utvrđivanje i precizno dokazivanje udjela dodane vode u mlijeko predlažu se određivanja: gustoće, ukupne suhe tvari, suhe tvari bez masti, električne provodnosti i dinamičke viskoznosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija