Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 599112

Označavanje i prehrambena vrijednost kruha


Hajek, Dora
Označavanje i prehrambena vrijednost kruha, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 599112 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Označavanje i prehrambena vrijednost kruha
(Labeling and nutritive value of bread)

Autori
Hajek, Dora

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
27.09

Godina
2012

Stranica
24

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
kruh ; obilježavanje ; potrošač ; informacija ; prehrambena vrijednost ; energija
(bread ; labeling ; consumer ; information ; nutritive value ; energy)

Sažetak
U današnjem svijetu potrošači moraju biti svjesni što sadrži proizvod koji koriste, a posebice što sadrži hrana koju konzumiraju. Zbog toga je pravilno i potpuno obilježavanje proizvoda od velikog značaja. Cilj obilježavanja namirnica je zaštititi interesa potrošača i davanje osnove temeljem koje će potrošači biti potpuno informirani o hrani koju konzumiraju te im na taj način omogućiti izbor hrane. U pekarskim proizvodima važno je istaknuti npr. alergene (gluten) ili iskoristive ugljikohidrate kod dijabetičkog kruha. Prehrana čovjeka mora organizmu osiguravati dovoljnu količinu i optimalan odnos proteina, ugljikohidrata, masti, vitamina, minerala i tekućine. Tako se podmiruju potrebe organizma za energetskim, gradivnim i zaštitnim tvarima. Prehrambena vrijednost namirnice je pojam koji nam pomaže u određivanju optimalnih vrsta i količina hrane, kojom osiguravamo dovoljnu energiju i izbalansiran odnos sastojaka hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Hajek, Dora
Označavanje i prehrambena vrijednost kruha, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Hajek, D. (2012) 'Označavanje i prehrambena vrijednost kruha', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hajek, Dora}, year = {2012}, pages = {24}, keywords = {kruh, obilje\v{z}avanje, potro\v{s}a\v{c}, informacija, prehrambena vrijednost, energija}, title = {Ozna\v{c}avanje i prehrambena vrijednost kruha}, keyword = {kruh, obilje\v{z}avanje, potro\v{s}a\v{c}, informacija, prehrambena vrijednost, energija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hajek, Dora}, year = {2012}, pages = {24}, keywords = {bread, labeling, consumer, information, nutritive value, energy}, title = {Labeling and nutritive value of bread}, keyword = {bread, labeling, consumer, information, nutritive value, energy}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font