Pregled bibliografske jedinice broj: 598565
Utjecaj dokiseljavanja odabranim organskim kiselinama na vino Malvazija istarska
Utjecaj dokiseljavanja odabranim organskim kiselinama na vino Malvazija istarska, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč
CROSBI ID: 598565 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dokiseljavanja odabranim organskim kiselinama na vino Malvazija istarska
(The influence of added organic acids on the Malvazija istarska wine)
Autori
Ušljebrka-Dubroja, Jovana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni odjel
Mjesto
Poreč
Datum
20.09
Godina
2012
Stranica
41
Mentor
Petrović, Siniša
Ključne riječi
dokiseljavanje; organske kiseline; Malvazija istarska
(organic acids; Malvazija istarska)
Sažetak
U ovom radu ispitan je utjecaj dokiseljavanja vina Malvazije istarske s vinskom, jabučnom i mliječnom kiselinom. Ispitivanjem organoleptičkih osobina dokiseljenih vina najbolje je ocjenjen uzorak dokiseljavan jabučnom kiselinom. Najlošije ocjenjeno vino bilo je dokiseljavano mliječnom kiselinom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija