Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 598558

Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske


Grbac, Ivana
Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč


CROSBI ID: 598558 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske
(The effects of different processing techniques on the stability of Malvazija istarska wine)

Autori
Grbac, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni odjel

Mjesto
Poreč

Datum
26.05

Godina
2010

Stranica
42

Mentor
Petrović, Siniša

Ključne riječi
Malvazija istarska; stabilnost; proteini; bentonit
(Malvazija istarska; stability; proteins; bentonite)

Sažetak
Cilj istraživanja je bio utvrditi koja je količina bistrila potrebna za stabilizaciju vina. Pokus se provodio na tri različita uzorka, tj. na tri uzorka proizvedena različitim tehnologijama, samotokom, prešanjem i maceracijom. Trebalo je utvrditi količinu bistrila potrebnu za stabilizaciju svakog od ovih uzorka.Na temelju provedenog istraživanja mogu zaključiti da je za stabilnost ovih vina bila potrebna velika količina bistrila, za neke uzorke i veća od standardne i onih koje se preporučuju. Mjerenjem NTU vrijednosti dobila sam rezultate koji ukazuju da minimalna količina bistrila za postizanje stabilnosti iznosi 180 g/hl pa sve do 200 g/hl. Određivanje proteinske stabilnosti pomoću turbidimetra se pokazalo puno preciznije. Vizualni test je pogodan za brzo i okvirno određivanje stabilnosti vina ali nije dovoljno precizan i pouzdan.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Siniša Petrović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grbac, Ivana
Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč
Grbac, I. (2010) 'Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbac, Ivana}, year = {2010}, pages = {42}, keywords = {Malvazija istarska, stabilnost, proteini, bentonit}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih postupaka u preradi gro\v{z}\dja na stabilnost vina Malvazije itarske}, keyword = {Malvazija istarska, stabilnost, proteini, bentonit}, publisherplace = {Pore\v{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbac, Ivana}, year = {2010}, pages = {42}, keywords = {Malvazija istarska, stability, proteins, bentonite}, title = {The effects of different processing techniques on the stability of Malvazija istarska wine}, keyword = {Malvazija istarska, stability, proteins, bentonite}, publisherplace = {Pore\v{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font