Pregled bibliografske jedinice broj: 598551
Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay
Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč
CROSBI ID: 598551 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay
(Whole and asimilation available nitrogen in the Chardonnay must.)
Autori
Sobol, Koni
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni odjel
Mjesto
Poreč
Datum
16.11
Godina
2009
Stranica
31
Mentor
Petrović, Siniša
Neposredni voditelj
Gluhić, David
Ključne riječi
Ukupni dušik; asimilacijski dušik; Chardonnay
(nitrogen; Chardonnay)
Sažetak
Dušični spojevi grožđa, mošta i vina obuhvaćaju niz organskih i anorganskih spojeva značajnih za biokemijske i fizičko – kemijske procese u proizvodnji vina. Imaju značajan utjecaj na brzinu alkoholne fermentacije jer utječu na broj nastalih stanica kvasca, i na kvalitetu budućeg vina tj. na formiranje aromatskih sastojaka.U ovom istraživanju proveli smo ispitivanje količine ukupnog i asimilacijskog dušika u moštovima sorte Cahrdonnay u odnosu na različite visine prinosa.Rezultati su pokazali da prinos grožđa kod sorte Chardonnay prilikom uzgoja u agroekološkim uvjetima Zapadnog istarskog vinogorja, ne utječe na količinu dušičnih pojeva u moštu, a prema tome se može zaključiti da ne utječe na aromatski profil budućeg vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija