Pregled bibliografske jedinice broj: 598504
Aktualni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla
Aktualni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla // Zbornik radova, 5. hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Hrvatska veterinarska komora, 2012. str. 45-51 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 598504 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aktualni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla
(Actual microbiological risks in food of animal origin)
Autori
Dobranić, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova, 5. hrvatski veterinarski kongres
/ Harapin, Ivica - Zagreb : Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Hrvatska veterinarska komora, 2012, 45-51
Skup
5. hrvatski veterinarski kongres
Mjesto i datum
Tuheljske Toplice, Hrvatska, 10.10.2012. - 13.10.2012
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
mikrobiološki rizik; sigurnost hrane
(microbiological risk; food safety)
Sažetak
Sigurnost hrane je važan dio javnog zdravstva koji povezuje zdravlje ljudi s kontrolom poljoprivredne i stočarske proizvodnje. Učinkovita kontrola higijene zapravo je najznačajnija karika kako bi se izbjegli negativni utjecaji na zdravlje ljudi i smanjili ekonomski gubici uzrokovani bolestima koje se prenose hranom. Sigurnost hrane je opsežno i složeno načelo zaštite potrošača i njihovog zdravlja koje obuhvaća sve faze u lancu od “polja do stola”.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb