Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59707

Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima


Matić, Gordana
Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 59707 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima
(Fresh cow cheese aroma obtaining on model-systems)

Autori
Matić, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
03.04

Godina
1998

Stranica
64

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
aroma svježeg sira; linearno programiranje; modelni sustavi
(freshh cheese aroma; linear programming; model-systems)

Sažetak
Cilj istraživanja u ovom radu bio je utvrđivanje postupka i optimalnog sastava podloga za razvoj koncentrirane arome karakteristične za svježi kravlji sir.Aroma dobivena ovim postupkom, pastozna ili u praškastom obliku, može se primjenjivati u aromatizaciji širokog spektra prehrambenih proizvoda. Na osnovi jačine dobivene lakohlapljive arome, može se zaključiti da se na podlogama kreiranim pomoću modela linearnog programiranja, kao i pomoću provedenog postupka, dobio proizvod koji se može nazvati "aroma svježeg sira", budući da je omjer udjela aromatičnih sastojaka (Headspace gas chromatography)trostruko premašivao omjer 1:10, što je minimalni uvjet da se neki proizvod smatra koncentriranom aromom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matić, Gordana
Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Matić, G. (1998) 'Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Gordana}, year = {1998}, pages = {64}, keywords = {aroma svje\v{z}eg sira, linearno programiranje, modelni sustavi}, title = {Dobivanje arome svje\v{z}eg kravljeg sira na modelnim sustavima}, keyword = {aroma svje\v{z}eg sira, linearno programiranje, modelni sustavi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Gordana}, year = {1998}, pages = {64}, keywords = {freshh cheese aroma, linear programming, model-systems}, title = {Fresh cow cheese aroma obtaining on model-systems}, keyword = {freshh cheese aroma, linear programming, model-systems}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font