Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 596697

Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina


Obradović, Nikolina
Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 596697 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina
(The role of acetic acid bacteria in wine production)

Autori
Obradović, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
13.09

Godina
2012

Stranica
31

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Ključne riječi
kvarenje; octene bakterije; vino
(acetic acid bacteria; spoilage; wine)

Sažetak
Cilj završnog rada bio je analizirati karakteristike octenih bakterija, od građe stanice do metabolizma samih bakterija. Objašnjen je povijesni tijek razvoja taksonomije octenih bakterija samim razvojem naprednijih laboratorijskih tehnika analize, od morfoloških obilježja do molekulskih i do razine gena čime danas razlikujemo različite sojeve. Objašnjen je postepeni rast različitih vrsta octenih bakterija, od grožđa do završnog proizvoda, vina, kao i utjecaj različitih okolišnih, kemijskih, fizioloških uvjeta na prisutnost i rast octenih bakterija. Također su opisane interakcije octenih bakterija sa drugim mikroorganizmima u moštu i vinu. Navedene su i promjene koje nastaju u vinu kao posljedica rasta i metabolizma octenih bakterija kao i njihov pozitivan i negativan utjecaj na okus i miris krajnjeg proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Zechner-Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Obradović, Nikolina
Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Obradović, N. (2012) 'Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Obradovi\'{c}, Nikolina}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {kvarenje, octene bakterije, vino}, title = {Utjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina}, keyword = {kvarenje, octene bakterije, vino}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Obradovi\'{c}, Nikolina}, year = {2012}, pages = {31}, keywords = {acetic acid bacteria, spoilage, wine}, title = {The role of acetic acid bacteria in wine production}, keyword = {acetic acid bacteria, spoilage, wine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font