Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59515

Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka


Petrušić, Sanja
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 59515 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka
(Comparation of physico-chemical and sensory changes during acidophilic fermentation of goat and cow milk)

Autori
Petrušić, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
10.07

Godina
1996

Stranica
84

Mentor
Novaković, Predrag

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
kozje i kravlje acidofilno mlijeko; fermentacija; fizikalno-kemijska svojstva; reološka svojstva; senzorsko ocjenjivanje
(goat and cow acidophilus milk; physico-chemical properties; rheological properties; sensory analysis)

Sažetak
Ovim radom željelo se ukazati na razlike i prednosti acidofilnog kozjeg pred acidofilnim kravljim mlijekom, te na mogućnosti povoljnog djelovanja ovog proizvoda na ljudski organizam. Kozje mlijeko pokazalo se kao pogodnija podloga za razvoj acidofilne kulture od kravljeg mlijeka. Acidofilno kozje mlijeko imalo je bolja organoleptička svojstva, jednoličniji gruš uz znatno manje izdvajanje sirutke u odnosu na acidofilno kravlje mlijeko.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Predrag Novaković (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Petrušić, Sanja
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Petrušić, S. (1996) 'Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Petru\v{s}i\'{c}, Sanja}, year = {1996}, pages = {84}, keywords = {kozje i kravlje acidofilno mlijeko, fermentacija, fizikalno-kemijska svojstva, reolo\v{s}ka svojstva, senzorsko ocjenjivanje}, title = {Usporedba fizikalno-kemijskih i senzornih promjena tijekom proizvodnje acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka}, keyword = {kozje i kravlje acidofilno mlijeko, fermentacija, fizikalno-kemijska svojstva, reolo\v{s}ka svojstva, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Petru\v{s}i\'{c}, Sanja}, year = {1996}, pages = {84}, keywords = {goat and cow acidophilus milk, physico-chemical properties, rheological properties, sensory analysis}, title = {Comparation of physico-chemical and sensory changes during acidophilic fermentation of goat and cow milk}, keyword = {goat and cow acidophilus milk, physico-chemical properties, rheological properties, sensory analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font