Pregled bibliografske jedinice broj: 595092
PRAĆENJE POPULACIJE KVASACA IZ RODA BRETTANOMYCES U VINU NAKON TRETMANA ULTRAZVUKOM
PRAĆENJE POPULACIJE KVASACA IZ RODA BRETTANOMYCES U VINU NAKON TRETMANA ULTRAZVUKOM, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 595092 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PRAĆENJE POPULACIJE KVASACA IZ RODA BRETTANOMYCES U VINU NAKON TRETMANA ULTRAZVUKOM
(GROWTH OF BRETTANOMYCES SPP INFLUENCED BY ULTRASOUND TREATMENT)
Autori
Karačić, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.07
Godina
2009
Stranica
28
Mentor
Gracin, Leo
Ključne riječi
kvarenje vina; Brettanomyces; ultrazvuk
(wine spoilage; Brettanomyces; ultrasound)
Sažetak
Brettanomyces spp. are important in winemaking since they produce various component that, at high levels, negatively effect wine flavor. In this study was examine the influence of high power ultrasound on Brettanomyces spp. Infected wine was treated using different flows (0, 25 ; 0, 5 and 0, 75 L/min) and different power levels (75 and 100 %) taking samples every 15 seconds. Results obtained by counting indicate that under these conditions yeasts are resistant to the influence of ultrasound.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija