Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 594868

Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj


Matošić, Laura
Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 594868 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj
(Characteristics of goat milk production in Croatia)

Autori
Matošić, Laura

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.09

Godina
2012

Stranica
29

Mentor
Prpić, Zvonimir

Ključne riječi
kozje mlijeko; pasmina; mliječna mast; bjelančevine
(goat milk; breed; milk fat; proteins)

Sažetak
Iako se koze u Hrvatskoj pretežno uzgajaju radi proizvodnje mesa, tijekom posljednja dva desetljeća mlijeko postaje sve važniji kozji proizvod u Hrvatskoj. Naime, uvođenjem pasmina koza visokog genetskog potencijala za mlijeko (francuska alpina, sanska i srnasta koza) osamdesetih godina 20. stoljeća, i po uzoru na europske zemlje s razvijenim kozarstvom, proizvodnja i prerada kozjeg mlijeka poprima sve veću važnost u Republici Hrvatskoj. Stoga je cilj ovog rada bio utvrditi odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Hrvatskoj te definirati uzgojna i proizvodna područja, strukturu uzgajivača (proizvođača mlijeka) te odlike genotipova (pasmina) koje se prvenstveno koriste u proizvodnji mlijeka. Pritom su detaljno opisane mliječne odlike alpina, sanskih i srnastih koza u Hrvatskoj (trajanje laktacije, proizvodnja i kemijski sastav mlijeka).

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zvonimir Prpić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matošić, Laura
Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Matošić, L. (2012) 'Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mato\v{s}i\'{c}, Laura}, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {kozje mlijeko, pasmina, mlije\v{c}na mast, bjelan\v{c}evine}, title = {Odlike proizvodnje kozjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj}, keyword = {kozje mlijeko, pasmina, mlije\v{c}na mast, bjelan\v{c}evine}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mato\v{s}i\'{c}, Laura}, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {goat milk, breed, milk fat, proteins}, title = {Characteristics of goat milk production in Croatia}, keyword = {goat milk, breed, milk fat, proteins}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font