Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59403

Osjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa


Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino
Osjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa // Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem / Igor Hitrec tehnički urednik (ur.).
Opatija: Agrnomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 232-232 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 59403 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa
(The sensitivity of some varieties of grapevine to decaying agents on grapes)

Autori
Peršurić, Đordano ; Šetić, Elvino

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem / Igor Hitrec tehnički urednik - Opatija : Agrnomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998, 232-232

Skup
XXXVI. znanstveni skup hrvatskih agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 25.02.1998. - 28.02.1998

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
vinograd; osjetljivost; uzročnici truljenja
(vineyard; sensitivity; decaying agents)

Sažetak
U sortnom nasadu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč postavljen je u 1996. godini i ponovljen u 1997. godini pokus s ciljem utvrđivanja osjetljivosti sorata vinove loze na napad uzročnika truljenja grožđa u agroklimatskim uvjetima Istre. Pokus je postavljen na slijedećim sortama; Chardonnay, Malvazija istarska, Muškat bijeli, Muškat bijeli - momjanski, Muškat žuti, Pinot bijeli, Pinot sivi, Rizling talijanski, Rizling rajnski, Sauvignon, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot i Pinot crni. Pokus je postavljen u 4 ponavljanja. Ocjena intenziteta truljenja grožđa pred berbu vršena je po skali 0-5. U radu su prikazani i klimatski pokazatelji za vrijeme trajanja istraživanja (temperatura, padaline, relativna vlaga zraka ). Ispitane sorte su pokazale različitu osjetljivost na uzročnike truljenja grožđa. U načelu najosjetljivije na napad su rane i muškatne sorte, dok su kasne i crne sorte otpornije. U radu će biti iznijeti detaljni podaci o osjetljivosti svake od sorata.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
01470101

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Đordano Peršurić (autor)

Avatar Url Elvino Šetić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino
Osjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa // Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem / Igor Hitrec tehnički urednik (ur.).
Opatija: Agrnomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 232-232 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Peršurić, Đ. & Šetić, E. (1998) Osjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa. U: Igor Hitrec tehnički urednik (ur.)Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano and \v{S}eti\'{c}, Elvino}, year = {1998}, pages = {232-232}, keywords = {vinograd, osjetljivost, uzro\v{c}nici truljenja}, title = {Osjetljivost sorata vinove loze na uzro\v{c}nike truljenja gro\v{z}\dja}, keyword = {vinograd, osjetljivost, uzro\v{c}nici truljenja}, publisher = {Agrnomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano and \v{S}eti\'{c}, Elvino}, year = {1998}, pages = {232-232}, keywords = {vineyard, sensitivity, decaying agents}, title = {The sensitivity of some varieties of grapevine to decaying agents on grapes}, keyword = {vineyard, sensitivity, decaying agents}, publisher = {Agrnomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font