Pregled bibliografske jedinice broj: 59332
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane // Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje / Richter, Branimir (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2000. str. 63-72 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
CROSBI ID: 59332 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane
(Application of biotechnology in food production)
Autori
Jelaska, Sibila
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni
Izvornik
Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje
/ Richter, Branimir - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2000, 63-72
Skup
Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 03.11.2000
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
genetičko inženjerstvo; nova hrana; sadržajna jednakovrijednost; procjena sigurnosti; označavanje
(genetic engineering; novel foods; substantial equivalence; safety evaluation; labelling)
Sažetak
Postavljena su brojna pitanja o sigurnosti genetski preinačenih biljnih kultura koje ulaze u prehrambeni lanac. Utvrđena su pravila i postupci koje treba poštovati prije nego se GM biljna kultura dozvoli za tržišnu upotrebu. Pravila uključuju svestrana testiranja i procjenu sigurnosti hrane ili krmiva dobivenih od genetski preinačenih biljaka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
119098
Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Profili:
Sibila Jelaska
(autor)