Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59332

Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane


Jelaska, Sibila
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane // Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje / Richter, Branimir (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2000. str. 63-72 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)


CROSBI ID: 59332 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane
(Application of biotechnology in food production)

Autori
Jelaska, Sibila

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni

Izvornik
Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje / Richter, Branimir - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2000, 63-72

Skup
Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 03.11.2000

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
genetičko inženjerstvo; nova hrana; sadržajna jednakovrijednost; procjena sigurnosti; označavanje
(genetic engineering; novel foods; substantial equivalence; safety evaluation; labelling)

Sažetak
Postavljena su brojna pitanja o sigurnosti genetski preinačenih biljnih kultura koje ulaze u prehrambeni lanac. Utvrđena su pravila i postupci koje treba poštovati prije nego se GM biljna kultura dozvoli za tržišnu upotrebu. Pravila uključuju svestrana testiranja i procjenu sigurnosti hrane ili krmiva dobivenih od genetski preinačenih biljaka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
119098

Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sibila Jelaska (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jelaska, Sibila
Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane // Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje / Richter, Branimir (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2000. str. 63-72 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
Jelaska, S. (2000) Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane. U: Richter, B. (ur.)Horizontalno širenje gena i ljudsko zdravlje.
@article{article, author = {Jelaska, Sibila}, editor = {Richter, B.}, year = {2000}, pages = {63-72}, keywords = {geneti\v{c}ko in\v{z}enjerstvo, nova hrana, sadr\v{z}ajna jednakovrijednost, procjena sigurnosti, ozna\v{c}avanje}, title = {Primjena nove biotehnologije u proizvodnji hrane}, keyword = {geneti\v{c}ko in\v{z}enjerstvo, nova hrana, sadr\v{z}ajna jednakovrijednost, procjena sigurnosti, ozna\v{c}avanje}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Jelaska, Sibila}, editor = {Richter, B.}, year = {2000}, pages = {63-72}, keywords = {genetic engineering, novel foods, substantial equivalence, safety evaluation, labelling}, title = {Application of biotechnology in food production}, keyword = {genetic engineering, novel foods, substantial equivalence, safety evaluation, labelling}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font