Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 591245

HACCP sustav u preradi voća i povrća


Vanja Ramljak
HACCP sustav u preradi voća i povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 591245 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP sustav u preradi voća i povrća
(HACCP system in fruit and vegetable processing)

Autori
Vanja Ramljak

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
02.07

Godina
2012

Stranica
26

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
HACCP sustav ; kritične točke ; voće i povrće ; pasterizirane masline ; minimalno procesirana zelena salata ; sušeno voće
(HACCP system ; critical control point ; fruits and vegetables ; pasteurized olives ; minimally processed lettuce ; dryed fruits)

Sažetak
Sustav baziran na prevenciji zdravstvene ispravnosti hrane naziva se HACCP. Skraćenica HACCP u svom punom nazivu potječe od engl. ‟ Hazard Analysis Critical Control Point ”, što bi u prijevodu značilo ‟ Analiza opasnosti i kontrola kritičnih točaka ”. Kritične kontrolne točke su mjesta u proizvodnoj liniji na kojima se kontrolira ili eliminira rizik pojave nehigijenskih uvjeta. Primjenom odgovarajućih mjera taj rizik se može izbjeći, odstraniti ili smanjiti na prihvatljivu razinu. Svrha ovog rada je prikazati primjenu HACCP sustava i određivanje kritičnih točaka u proizvodnji pasteriziranih maslina, minimalno procesirane zelene salate i sušenog voća. Uvođenjem HACCP sustava u njihovu proizvodnju poboljšana je opća higijena objekta, opreme i osoblja, a rizici od kontaminacije proizvoda su svedeni na minimum. Djelotvornom provedbom kontrolnih mjera i evidencije u zapisima, poboljšana je i kvaliteta proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Vanja Ramljak
HACCP sustav u preradi voća i povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Vanja Ramljak (2012) 'HACCP sustav u preradi voća i povrća', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {26}, keywords = {HACCP sustav, kriti\v{c}ne to\v{c}ke, vo\'{c}e i povr\'{c}e, pasterizirane masline, minimalno procesirana zelena salata, su\v{s}eno vo\'{c}e}, title = {HACCP sustav u preradi vo\'{c}a i povr\'{c}a}, keyword = {HACCP sustav, kriti\v{c}ne to\v{c}ke, vo\'{c}e i povr\'{c}e, pasterizirane masline, minimalno procesirana zelena salata, su\v{s}eno vo\'{c}e}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {26}, keywords = {HACCP system, critical control point, fruits and vegetables, pasteurized olives, minimally processed lettuce, dryed fruits}, title = {HACCP system in fruit and vegetable processing}, keyword = {HACCP system, critical control point, fruits and vegetables, pasteurized olives, minimally processed lettuce, dryed fruits}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font