Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59005

Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda


Ercegovac, Kristina
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 59005 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda
(Production parameters for spread from butter and honey mixture)

Autori
Ercegovac, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
27.05

Godina
1997

Stranica
79

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
maslac; med; namaz; parametri proizvodnje
(butter; honey; spread; production parameters)

Sažetak
U radu su, praćenjem većeg broja parametara samog procesa priprave mješavine i pokazatelja organoleptičke, kemijske i fizikalne kakvoće namaza definirani stabilnost, optimalne temperature čuvanja i konzumiranja proizvoda, te trajnost proizvoda Na osnovi rezultata mjerenja utvrđeno je da se prema opisanom postupku može uspješno proizvesti namaz na bazi mješavine maslaca i meda.Senzorsko ocjenjivanje pokazalo je da je najpovoljniji udio dodanog maslaca u med 30%. Na osnovi fizikalno kemijskih analiza, taj udio je povoljniji na razini 40%. Ispitivanje trajnosti svih priređenih uzoraka na -20 ^C dalo je izvrsne rezultate tijekom dugotrajnijeg čuvanja u pogledu senzorske kakvoće i bez promjene fizikalno kemijskih svojstava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ercegovac, Kristina
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Ercegovac, K. (1997) 'Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ercegovac, Kristina}, year = {1997}, pages = {79}, keywords = {maslac, med, namaz, parametri proizvodnje}, title = {Utvr\djivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda}, keyword = {maslac, med, namaz, parametri proizvodnje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ercegovac, Kristina}, year = {1997}, pages = {79}, keywords = {butter, honey, spread, production parameters}, title = {Production parameters for spread from butter and honey mixture}, keyword = {butter, honey, spread, production parameters}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font