Pregled bibliografske jedinice broj: 588509
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.)
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.), 2011., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split
CROSBI ID: 588509 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.)
(Nutritional and health value of pomegranate (Punica granatum L.))
Autori
Gelo, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda
Mjesto
Split
Datum
23.09
Godina
2011
Stranica
20
Mentor
Radunić, Mira
Ključne riječi
šipak; nutritivna i zdravstvena vrijednost; antocijani
(pomegranate; nutritional and helth value; anthocyanins)
Sažetak
Šipak (Punica granatum L.) jedna je od najstarijih voćnih vrsta na Mediteranu. Dobar je izvor polifenola, minerala i vitamina C i B-kompleksa, što mu daju visoku nutritivnu vrijednost. Te zbog toga ima dobar učinak na ljudsko zdravlje te pomaže u borbi protiv raznih bolesti. Cilj ovog završnog rad je proučiti literaturu i suvremena znanstvena istraživanja te dati pregled nutritivne i zdravstvene vrijednosti šipka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
091-0910468-0166 - Vrednovanje, zaštita i upotreba genetskih resursa masline (Perica, Slavko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split
Profili:
Mira Radunić
(mentor)