Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 588491

KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE


Stjepanović, Tatjana
KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 588491 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE
(SINERGISTIC APPLICATION OF MICROWAVES AND ULTRASOUND IN FOOD PROCESSING)

Autori
Stjepanović, Tatjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.06

Godina
2012

Stranica
34

Mentor
Režek Jambrak, Anet

Ključne riječi
ultrazvuk; mikrovalovi; procesiranje hrane; prehrambena tehnologija
(ultrasound; microwaves; food processing; food technology)

Sažetak
Primjena ultrazvuka i mikrovalova sve se ĉešće istraţuje i primjenjuje u prehrambenoj industriji. U ovom radu ţeli se prikazati primjena ultrazvuka kao nove metode u obradi hrane uz nisku energetsku potrošnju i vremena tretiranja u usporedbi s tradicionalnim metodama kod velikog spektra razliĉitih operacija (filtracija, sušenje, kristalizacija itd.) Upotreba mikrovalnog zagrijavanja sve je ĉešća i sve se više unaprjeĊuje razvojem novih tehnika pri ĉemu je poboljšana kvaliteta hrane i skraćeno vrijeme trajanja procesa. Dosadašnja primjena ovih tehnika dala je uspješne rezultate i mogu se upotrijebiti samostalno ili kao nadopuna za standardne operacije u obradi hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Anet Režek Jambrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Stjepanović, Tatjana
KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Stjepanović, T. (2012) 'KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stjepanovi\'{c}, Tatjana}, year = {2012}, pages = {34}, keywords = {ultrazvuk, mikrovalovi, procesiranje hrane, prehrambena tehnologija}, title = {KOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE}, keyword = {ultrazvuk, mikrovalovi, procesiranje hrane, prehrambena tehnologija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stjepanovi\'{c}, Tatjana}, year = {2012}, pages = {34}, keywords = {ultrasound, microwaves, food processing, food technology}, title = {SINERGISTIC APPLICATION OF MICROWAVES AND ULTRASOUND IN FOOD PROCESSING}, keyword = {ultrasound, microwaves, food processing, food technology}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font