Pregled bibliografske jedinice broj: 58536
Fizikalne osobine zrna pšenice sorte Marija nakon postupka uparivanja
Fizikalne osobine zrna pšenice sorte Marija nakon postupka uparivanja, 1999., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 58536 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalne osobine zrna pšenice sorte Marija nakon postupka uparivanja
(Physical properities of wheat grains of cultivar Marija after cooking treatment)
Autori
Preprotnik, Sonja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.12
Godina
1999
Stranica
57
Mentor
Krička, Tajana
Ključne riječi
hektolitarska masa; masa 1000 zrna; kut trenja; kut prirodnog pokosa
(hectolictre mass; mass of 1000 grains; angle of slide; angle of slope)
Sažetak
Rad obrađuje promjene fizikalnih osobina zrna pšenice sorte Marija nakon cooking postupka. Utvrđeno je da se kutevi trenja smanjuju smanjenjem vlažnosti, a cooking postupak znatno utječe na te kuteve. Na promjenu hektolitarske i mase 1000 zrna cooking postupak ne utječe značajno.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA