Pregled bibliografske jedinice broj: 583200
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (1992), 2; 307-318 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 583200 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine
(Nutritive value of hydrothermically-proccessed wheat straw and maize stalks)
Autori
Novoselović, Antun ; Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Jelenić, Ivanka ; Gasler, Marija ; Kach, Ivan
Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 22
(1992), 2;
307-318
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
probavljivost; termička obrada; kukuruz; hranjiva vrijednost
(digestibility; heat treatment; maize; nutritive value)
Sažetak
Kemijskim analizama je utvrđena koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kukuruzovini. Metaboličèkim ispitivanjem utvrđeni su koeficijenti probavkljivosti i opća htranidbena vrijednost na ovnovima. Rezulti istraživanja pokazuju da se hidrotrmièkom obradom slame hranidbena vrijednost povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek
Profili:
Zorica Jurković
(autor)
Marija Gasler
(autor)
Ivan Kach
(autor)
Ivanka Jelenić
(autor)
Marica Galonja
(autor)
Antun Novoselović
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts