Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 583200

Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine


Novoselović, Antun; Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Jelenić, Ivanka; Gasler, Marija; Kach, Ivan
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (1992), 2; 307-318 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 583200 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine
(Nutritive value of hydrothermically-proccessed wheat straw and maize stalks)

Autori
Novoselović, Antun ; Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Jelenić, Ivanka ; Gasler, Marija ; Kach, Ivan

Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 22 (1992), 2; 307-318

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
probavljivost; termička obrada; kukuruz; hranjiva vrijednost
(digestibility; heat treatment; maize; nutritive value)

Sažetak
Kemijskim analizama je utvrđena koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kukuruzovini. Metaboličèkim ispitivanjem utvrđeni su koeficijenti probavkljivosti i opća htranidbena vrijednost na ovnovima. Rezulti istraživanja pokazuju da se hidrotrmièkom obradom slame hranidbena vrijednost povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Novoselović, Antun; Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Jelenić, Ivanka; Gasler, Marija; Kach, Ivan
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (1992), 2; 307-318 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Novoselović, A., Galonja, M., Jurković, Z., Jelenić, I., Gasler, M. & Kach, I. (1992) Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine. Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (2), 307-318.
@article{article, author = {Novoselovi\'{c}, Antun and Galonja, Marica and Jurkovi\'{c}, Zorica and Jeleni\'{c}, Ivanka and Gasler, Marija and Kach, Ivan}, year = {1992}, pages = {307-318}, keywords = {probavljivost, termi\v{c}ka obrada, kukuruz, hranjiva vrijednost}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {22}, number = {2}, issn = {0352-1346}, title = {Hranidbena vrijednost hidrotermi\v{c}ki obra\djene p\v{s}eni\v{c}ne slame i kukuruzovine}, keyword = {probavljivost, termi\v{c}ka obrada, kukuruz, hranjiva vrijednost} }
@article{article, author = {Novoselovi\'{c}, Antun and Galonja, Marica and Jurkovi\'{c}, Zorica and Jeleni\'{c}, Ivanka and Gasler, Marija and Kach, Ivan}, year = {1992}, pages = {307-318}, keywords = {digestibility, heat treatment, maize, nutritive value}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {22}, number = {2}, issn = {0352-1346}, title = {Nutritive value of hydrothermically-proccessed wheat straw and maize stalks}, keyword = {digestibility, heat treatment, maize, nutritive value} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font