Pregled bibliografske jedinice broj: 583189
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1993), 1; 134-146 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 583189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja
(Digestibility and nutritive value of raw and toasted barley kernels in pig feeding)
Autori
Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Novoselović, Antun
Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 23
(1993), 1;
134-146
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
ječam; probavljivost; stočna hrana; hranjiva vrijednost; hranidba svinja; tostiranje
(barley; digestibility; feeds; nutritive value; pig feeding; toasting)
Sažetak
Istraživanjem je utvrđen sadržaj hranjivih sastojaka u sirovoj i termički obrađenoj sorti ječma Sladoran (tostiranje, probavljivost i opća hranjiva vrijednost). Probavljivost hranjivih sastojaka utvrđena je direktnom metodom na tri pokusne svinje. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da je u odnosu na sirovi ječam , termičkom obradom ječma došlo do povećanja opće hranjive vrijednosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts