Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 583189

Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja


Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Novoselović, Antun
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1993), 1; 134-146 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 583189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja
(Digestibility and nutritive value of raw and toasted barley kernels in pig feeding)

Autori
Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Novoselović, Antun

Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 23 (1993), 1; 134-146

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
ječam; probavljivost; stočna hrana; hranjiva vrijednost; hranidba svinja; tostiranje
(barley; digestibility; feeds; nutritive value; pig feeding; toasting)

Sažetak
Istraživanjem je utvrđen sadržaj hranjivih sastojaka u sirovoj i termički obrađenoj sorti ječma Sladoran (tostiranje, probavljivost i opća hranjiva vrijednost). Probavljivost hranjivih sastojaka utvrđena je direktnom metodom na tri pokusne svinje. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da je u odnosu na sirovi ječam , termičkom obradom ječma došlo do povećanja opće hranjive vrijednosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek

Profili:

Avatar Url Marica Galonja (autor)

Avatar Url Antun Novoselović (autor)

Avatar Url Zorica Jurković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Novoselović, Antun
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1993), 1; 134-146 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Galonja, M., Jurković, Z. & Novoselović, A. (1993) Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja. Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1), 134-146.
@article{article, author = {Galonja, Marica and Jurkovi\'{c}, Zorica and Novoselovi\'{c}, Antun}, year = {1993}, pages = {134-146}, keywords = {je\v{c}am, probavljivost, sto\v{c}na hrana, hranjiva vrijednost, hranidba svinja, tostiranje}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {23}, number = {1}, issn = {0352-1346}, title = {Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog je\v{c}ma u hranidbi svinja}, keyword = {je\v{c}am, probavljivost, sto\v{c}na hrana, hranjiva vrijednost, hranidba svinja, tostiranje} }
@article{article, author = {Galonja, Marica and Jurkovi\'{c}, Zorica and Novoselovi\'{c}, Antun}, year = {1993}, pages = {134-146}, keywords = {barley, digestibility, feeds, nutritive value, pig feeding, toasting}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {23}, number = {1}, issn = {0352-1346}, title = {Digestibility and nutritive value of raw and toasted barley kernels in pig feeding}, keyword = {barley, digestibility, feeds, nutritive value, pig feeding, toasting} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font